Bandana

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Bandana

En bandana fixar alla dåliga hårdagar

En bandana är en slags sjal som oftast är antingen trekantig eller fyrkantig. Man knyter den antingen runt halsen eller i håret, och den har varit populär i olika omgångar genom åren. Från början kallades bandana för sjalett och användes av arbetarkvinnor för att hålla undan håret när de jobbade. Sedan dess har bandanan varit högsta mode ett par gånger, inte minst när Audrey Hepburn och Grace Kelly använde sådana både i filmer och privat. Det moderna ordet för sjaletten, bandana, har vi lånat från engelskan som i sin tur har lånat det från det indiska språket hindi. Ordagrant betyder ordet ett stycke färgglatt, tunt tyg gjort att ha i håret. 


Moderna influenser på bandana

Numera är det inte så många som går med sjaletten så som den användes på 1500-talet, men genom att bandanan har blivit mode så lever den gamla traditionen ändå kvar. Numera är det allra vanligast att man tvinnar ihop sin bandana lite och sedan knyter den antingen med knuten i nacken eller synlig uppe på huvudet. Till skillnad från en snusnäsduk eller bröstnäsduk är en bandana lite längre och passar bättre till att knytas, den är också mer flexibel än ett pannband och går att ha som en sjal runt halsen. Det är vanligt både bland tjejer och killar att ha bandana på sig.

Häng med i trenden med rätt färger

Det finns massvis av olika bandanor i omlopp, men om man vill visa att man har koll på modet borde man hålla sig till antingen en röd eller blå bandana. Det finns också mörkgröna som är ganska populära, men den allra vanligaste är den röda. Den har oftast detaljer i svart och vitt och knyts så att knuten och, eller, rosetten syns uppe på huvudet. Det är dödssnyggt att ha på sig en sådan här bandana till en skinn- eller läderjacka matchat med ett par stuprörsjeans eller en kortare kjol.Liknande sökningar
Bershka Väskor
Tommy Hilfiger Plånböcker
By On Sidobord
Roxy Baddräkter
French Connection Bomberjackor
ONLY Bomberjackor
Gabba Jeans
New Look Stentvättade jeans
Noisy May Slim jeans
SikSilk Skinny jeans
New Look Omlottkjolar
NLY Balklänningar
Topshop Shorts
FreeQuent Toppar
Triumph Sport-bh
Dolce & Gabbana Eau de toilette
Filorga Ansiktsvård
Beautyblender Sminkborstar
Rieker Stövlar
Viking Träningsskor
NA-KD rea
Adidas rea
Artwood rea
Bare Minerals rea
Books rea
Craft rea
Filippa K rea
Gant rea
Ilse Jacobsen rea
Kenzo rea