Bandana

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Bandana

En bandana fixar alla dåliga hårdagar

En bandana är en slags sjal som oftast är antingen trekantig eller fyrkantig. Man knyter den antingen runt halsen eller i håret, och den har varit populär i olika omgångar genom åren. Från början kallades bandana för sjalett och användes av arbetarkvinnor för att hålla undan håret när de jobbade. Sedan dess har bandanan varit högsta mode ett par gånger, inte minst när Audrey Hepburn och Grace Kelly använde sådana både i filmer och privat. Det moderna ordet för sjaletten, bandana, har vi lånat från engelskan som i sin tur har lånat det från det indiska språket hindi. Ordagrant betyder ordet ett stycke färgglatt, tunt tyg gjort att ha i håret. 


Moderna influenser på bandana

Numera är det inte så många som går med sjaletten så som den användes på 1500-talet, men genom att bandanan har blivit mode så lever den gamla traditionen ändå kvar. Numera är det allra vanligast att man tvinnar ihop sin bandana lite och sedan knyter den antingen med knuten i nacken eller synlig uppe på huvudet. Till skillnad från en snusnäsduk eller bröstnäsduk är en bandana lite längre och passar bättre till att knytas, den är också mer flexibel än ett pannband och går att ha som en sjal runt halsen. Det är vanligt både bland tjejer och killar att ha bandana på sig.

Häng med i trenden med rätt färger

Det finns massvis av olika bandanor i omlopp, men om man vill visa att man har koll på modet borde man hålla sig till antingen en röd eller blå bandana. Det finns också mörkgröna som är ganska populära, men den allra vanligaste är den röda. Den har oftast detaljer i svart och vitt och knyts så att knuten och, eller, rosetten syns uppe på huvudet. Det är dödssnyggt att ha på sig en sådan här bandana till en skinn- eller läderjacka matchat med ett par stuprörsjeans eller en kortare kjol.Liknande sökningar
Vita Runda solglasögon
Carvela Väskor
Ivyrevel Baddräkter
Hunkydory Blusar
Odd Molly Spetsblusar
Guess Byxor
New Look Skinny jeans
New Look Stretch jeans
Noisy May Slim jeans
Stradivarius Jeans
Gina Tricot Jeanskjolar
NA-KD Midikjolar
Ralph Lauren Kjolar
Cream Chiffongklänningar
Goddiva Maxiklänningar
NA-KD Jeansklänningar
Threadbare Jeansshorts
Ferrari Parfym
Salomon Vandringskängor
Viking Gummistövlar
NA-KD rea
ASICS rea
Casall rea
Converse rea
Desigual rea
Edblad rea
Gant rea
Georg Jensen rea
G-Star rea
Lexington rea