Gubbkepsar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Gubbkepsar

Välj en gubbkeps för en retro look

Gubbkepsen är den lite vuxnare varianten av en snapback keps, som den delar ursprung och ålder med. Precis som snapback kepsen kom gubbkepsen på 1800-talet i England, och har faktiskt hållit sig någorlunda i modet, om än inte i de högre klasserna. Det som är lite speciellt med kepsen är att den främst har använts av de lägre klasserna, arbetarna, medan de högre klasserna har haft på sig plommonstop eller fedora hatt och bara använt gubbkepsen vid jakt eller fritidsaktiviteter. Att titta på någons hatt var länge ett sätt att kunna se på någon vilken status de hade i samhället, men som tur är slipper vi det idag. Vem som helst kan sätta på sig en gubbkeps, en stråhatt eller en panamahatt utan att man kan avgöra någonting om dem förutom deras personliga stil.


Gjord av klassiska material

Det som är lite roligt med gubbkepsen är att den har behållit ungefär samma utseende sedan den först lanserades. Det är också ofta så att det fortfarande är tweed, ylle eller bomull om är grundmaterialet för en gubbkeps, vilket det var även på 1800-talet. Detta gör att kepsen håller lite längre än andra hattar, eftersom detta är naturmaterial som alla tås att bäras i alla väder, och skyddar lika bra mot regnet som mot snön. Det kanske inte är den ultimata huvudbonaden mitt i sommaren, men då kan man enkelt byta ut den mot en vanlig snapback keps istället. Det är ofta traditionella mönster på kepsen, vilket hänger samman med materialet och ger gubbkepsen en cool, retro look.

Visa tillhörighet med hatten

Gubbkepsen har hållit sig kvar i arbetarklassen, men numera är det musiken som drar folk till att köpa den. Om man tycker om lite alternativ musik som punk eller hip hop är det alltid trendigt med en gubbkeps, matcha den med en snygg klänning eller byxor, men se till att din kappa passar bra till kepsen, då kan looken bli en slags uniform för alla kommande höstkvällar.Liknande sökningar
House Doctor Kökshanddukar
InWear Byxor
Missguided Jeansjackor
Threadbare Kappor
Lee Stuprörsjeans
BUBBLEROOM Balklänningar
Glamorous Långärmade klänningar
Lexington Klänningar
Miss Selfridge Sammetsklänningar
NLY Spetsklänningar
Topshop Jeansklänningar
Burton Menswear Jeansshorts
NA-KD Toppar & Tunikor
Dorina Träningskläder
French Connection Tröjor
Ted Baker T-shirts
Paco Rabanne Deodorant
Converse Sandaler
Lacoste Skinnsneakers
Vagabond Träningsskor
Adidas rea
Calvin Klein rea
Dickies rea
FIXONI rea
Geggamoja rea
Lindberg rea
Molo rea
Mumin rea
Name it rea
New Era rea