Panamahattar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Panamahattar

En panamahatt är perfekt till semestern

Panamahatten passar bra för den som inte är så glad för varken snapback keps eller solhatt. Det är en elegantare form av en fedora hatt, gjord i ljust material som för tankarna till sommar och sol snarare än hösten och ruggigare väder. Panamahatten är inte gjord för att användas i kylan, men den är helt perfekt att använda i heta väder, eftersom de oftast är gjorda i material som andas och därmed skyddar från solen utan att få huvudet att koka.

Bulan ger siluetten

Det som är unikt med panamahatten är den karakteristiska bulan högst uppe på kullen. Hatten, som kommer från Ecuador från början, måste ha den lilla dippen högst upp, annars kan den inte kallas en panamahatt. Den har ett brett brätte som skyddar mot solens strålar och är gjord av flätat fibrer från en sydländsk palm. Även om den liknar en tyrolerhatt är de alltså från helt andra världar med olika förutsättningar för vad hatten ska användas till. Panamahatten är klassiskt gjord i ljusa färger som vitt och beigt, men det finns också andra färgkombinationer att hitta, men då ska man vara noga med att kontrollera att materialet fortfarande är naturmaterial och inte syntetiskt.

Köp en klassisk panamahatt

Att ha en riktig klassiker på hatthyllan är aldrig fel, och faktum är att panamahatten är på väg tillbaka in i modet. Eftersom de både är lättburna och snygga passar dem de flestas stil och huvuden, och den går smidigt att plocka med sig på både flyg och tåg på väg mot varmare länder. Istället för att gå runt i en keps kan man satsa på en lite mer elegant hatt, som fyller precis samma funktion. Hantverket bakom panamahatten har dessutom blivit skyddat som immateriellt kulturarv av FN, vilket innebär att varje hatt såld är en hjälpande hand till att hålla denna traditionella kultur vid liv. Det är det bästa som finns, när kultur och mode möts och hjälper varandra.Liknande sökningar
Pieces Halsdukar
Orrefors Carat
Villeroy & Boch Soppskålar
Le Creuset Djupa tallrikar
Levis Blusar
Chiara Forthi Bootcut byxor
Soaked in Luxury Jackor
Pepe Jeans Stuprörsjeans
Spanx Högmidjade jeans
ONLY Omlottkjolar
Soaked in Luxury Midikjolar
Svarta Kjolar
La Redoute Omlottklänningar
Paper Dolls Klänningar
French Connection Myskläder
I dig denim Jeansshorts
Waterclouds Hårvax
Medik8 Serum
Viva la Diva Highlighter
Superga Skor
Adidas rea
Calvin Klein rea
Dickies rea
Ellesse rea
Elodie Details rea
Geggamoja rea
Levi's rea
Lindberg rea
Molo rea
Mumin rea