Panamahattar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Panamahattar

En panamahatt är perfekt till semestern

Panamahatten passar bra för den som inte är så glad för varken snapback keps eller solhatt. Det är en elegantare form av en fedora hatt, gjord i ljust material som för tankarna till sommar och sol snarare än hösten och ruggigare väder. Panamahatten är inte gjord för att användas i kylan, men den är helt perfekt att använda i heta väder, eftersom de oftast är gjorda i material som andas och därmed skyddar från solen utan att få huvudet att koka.

Bulan ger siluetten

Det som är unikt med panamahatten är den karakteristiska bulan högst uppe på kullen. Hatten, som kommer från Ecuador från början, måste ha den lilla dippen högst upp, annars kan den inte kallas en panamahatt. Den har ett brett brätte som skyddar mot solens strålar och är gjord av flätat fibrer från en sydländsk palm. Även om den liknar en tyrolerhatt är de alltså från helt andra världar med olika förutsättningar för vad hatten ska användas till. Panamahatten är klassiskt gjord i ljusa färger som vitt och beigt, men det finns också andra färgkombinationer att hitta, men då ska man vara noga med att kontrollera att materialet fortfarande är naturmaterial och inte syntetiskt.

Köp en klassisk panamahatt

Att ha en riktig klassiker på hatthyllan är aldrig fel, och faktum är att panamahatten är på väg tillbaka in i modet. Eftersom de både är lättburna och snygga passar dem de flestas stil och huvuden, och den går smidigt att plocka med sig på både flyg och tåg på väg mot varmare länder. Istället för att gå runt i en keps kan man satsa på en lite mer elegant hatt, som fyller precis samma funktion. Hantverket bakom panamahatten har dessutom blivit skyddat som immateriellt kulturarv av FN, vilket innebär att varje hatt såld är en hjälpande hand till att hålla denna traditionella kultur vid liv. Det är det bästa som finns, när kultur och mode möts och hjälper varandra.Liknande sökningar
Villeroy & Boch Vitvinsglas
Influence Prickiga blusar
OBJECT Volangblusar
Selected Femme Chiffongblusar
Bershka Utsvängda byxor
Jack & Jones Cargobyxor
Bershka Jeansjackor
Bershka Plisserade kjolar
Lee Pennkjolar
Mamalicious Kjolar
Tiger of Sweden Kjolar
BUBBLEROOM Shorts
Jordan Shorts
Stradivarius Linnen
Dickies Tröjor
Juicy Couture Tröjor
Religion Tröjor
Clarins Highlighter
H by Hudson Loafers
Carvela Pumps
Adidas rea
Calvin Klein rea
Carhartt WIP rea
Dickies rea
Elodie Details rea
Geggamoja rea
Lindberg rea
Molo rea
Mumin rea
New Era rea