Stråhattar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Stråhattar

En klassisk stråhatt är perfekta skyddet mot solen

Stråhatten, även kallad halmhatt, är en modell som länge har varit poppis i Sverige. Den är perfekt att ha på sommaren, eftersom den är lätt och behändig att plocka med sig i strandväskan och dessutom erbjuder ett perfekt skydd mot solen. Eftersom den är gjord i naturmaterial kommer den inte att förlora sin form eller dra till sig lika mycket smuts som andra hattar lätt gör, vilket gör att stråhatten kan stoppas undan vid sommarens slut och plockas fram till våren igen utan att ha blivit missfärgad, skitig eller förstörd av att ligga i lådan.

Sommarhatten i sitt esse

Det finns ett par olika hattar att välja på när det kommer till sommaren. En fin solhatt kanske, en lite kaxigare snapback keps eller varför inte en cowboyhatt? Alla är bra alternativ, men den som är mest förknippad med sol och lediga dagar är helt klart stråhatten. Sedan mitten på 1800-talet har vi i Sverige använt denna modell för att svalka oss både vid arbete och vid fritid, och den har länge fått hänga med ut till stugan eller stranden. Det fanns en liten dipp i stråhattens popularitet runt mitten på 1900-talet men nu är den tillbaka i full sving. Det som gör stråhatten ännu lite mer angelägen för oss är att många av dem tillverkas i Sverige, enligt klassiska metoder.

Matcha med strand- och sommarkläder

Det finns ingenting så irriterande som att ha en perfekt outfit planerad utan att kunna hitta några accessoarer som passar till. Det som är smidigt med en stråhatt är att den allra oftast är gjord i sin naturliga färg, vilket gör att den kan matchas till precis allt. Med en fin, halmfärgad, hatt kan du ta på dig nästan vad som helst utan att det kraschar. Om du dessutom har ett par skor i en neutral färg kan kläderna vara hur färgsprakande som helst utan att någon stjäl fokus. Perfekt på sommarfesten eller på ett jobb event.Liknande sökningar
Victorinox Kockknivar
Skeppshult Gjutjärn Stekpannor
Holmen Soffbord
OX DENMARQ Soffbord
HKliving Badrumsmattor
Reclaimed Vintage Omlottblusar
Samsoe & Samsoe Blusar
Desigual Jeansjackor
Jack & Jones Lågmidjade jeans
Mennace Skinny jeans
ONLY Trikåklänningar
Svarta Regnbyxor
Just Junkies Jeansshorts
VILA Jeansshorts
ONLY Cardigans
Freya BHs
Studio Total Boxershorts
Sensai Foundation
Ilse Jacobsen Sneakers
Vita Tygskor
Adidas rea
Calvin Klein rea
Carhartt WIP rea
Ellesse rea
Elodie Details rea
Geggamoja rea
Levi's rea
Lindberg rea
Monki rea
New Balance rea