Tyrolerhattar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Tyrolerhattar

Köp dig en tyrolerhatt

Tyrolerhatten är den perfekta huvudbonaden för alla som vill föra tankarna tillbaka till de österrikiska alpernas stordagar. Det kanske inte är den mest moderna modellen man kan ha på huvudet, men det betyder inte att den är utan charm. Numera används tyrolerhatten mest i samband med orkesteruppspelningar och andra historiska referenser, men det finns ingenting som säger att hatten inte kommer att hitta tillbaka in i modet, på samma sätt som en cowboyhatt eller en stråhatt har lyckats göra gång på gång.

Som tagen ur en film

Tyrolerhatten har fått sitt namn från staden där den först uppfanns och den har funnits med i flera filmer och sånger under åren sedan dess. Den klassiska tyrolerhatten är gjord i gröns filttyg och har en mjuk kulle. Ofta är det också en färgglad fjäder i hatten, som höjer den speciella stilen ytterligare några snäpp. Framsidan av hatten skulle vara ungefär lika bred som bärarens hand, då var det en klassisk tyrolerhatt. Till skillnad från en pälsmössa har tyrolerhatten ingen fodring som gör den särskilt lämpad till att använda i kallt väder, men den värmer ändå lite mer än en fedora hatt på grund av sitt tjockare tyg. Numera finns tyrolerhatten i flera olika färger, även om de inte kan ses i de vanligaste butikerna på shoppingstråket.

Gav inspiration till andra modeller

Något av det bästa med tyrolerhatten är att den har inspirerat flera andra modeller, till exempel Homburg hatten, som är en annan österrikisk design. Nu för tiden är det som sagt ovanligt att tyrolerhatten finns med i modet, men allteftersom hatten börjar komma tillbaka in i våra trender kommer även denna modell att hitta tillbaka i modegarderoben. Därför kan det vara smart att införskaffa en innan de blir dyra eller inte går att få tag i, du kan hitta tyrolerhattar på många olika butiker, så länge du är villig att leta lite efter dem.Liknande sökningar
Clarks Väskor
Laguiole Jean Dubost Teskedar
Iittala Rödvinsglas
Global Skalknivar
color kids Badbyxor
Bikinis från Calvin Klein
New Look Ärmlösa blusar
Stradivarius Prickiga blusar
Hollister Jeansjackor
Y.A.S Jumpsuits
Svarta Kappor & Rockar
Closet London Volangkjolar
Gina Tricot Kjolar
NLY Shorts
Adrian Hammond Kalsonger
Biodroga MD Dagkräm
Röda Träskor
Svarta Flip-flops
Superfit Sandaler
Jack & Jones Canvas sneakers
Adidas rea
Calvin Klein rea
Ellesse rea
Elodie Details rea
Geggamoja rea
Jordan rea
Levi's rea
Lindberg rea
Monki rea
Mumin rea