Plommonstop

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Plommonstop

Plommonstop är bästa hatten för eleganta event

Plommonstop är en hatt som även kallas kubb och har en väldigt speciell siluett. Den har funnits sedan 1800-talet och figurerat i många av de klassiska Hollywood-filmerna som hade alla de största stjärnorna i rollerna. Det är också plommonstopet som blev Charlie Chaplins signaturhatt när han började göra succé på filmduken, och genom honom blev hatten rysligt populär och, därigenom, lite billigare att köpa eftersom de började tillverkas i större skala. Numera används plommonstopet kanske inte så ofta i vardagen, men den är närmast en del av uniformen för större fester, och ofta för bröllop.

Hatten har smugit sig in i rockens värld

Att hattar och rockikoner går ihop har vi vetat ända sedan musikstilen slog igenom, men det kanske inte så många kommer ihåg är att plommonstopet tidigt var en av de modeller som användes allra mest på scen. Jack White från The White Stripes och Pete Doherty var några av de ikoner inom indierocken som plockade upp plommonstopet och förde in det i modern rockhistoria. Sedan dess har hatten fått ett extra uppsving, som fick framför allt bröllopsföretag att ta sikte på modellen som en modern klassiker. Det finns såklart än idag musiker som plockar med sig hatten ut på turné, men det är många fler som väljer plommonstopet exklusivt till de största dagarna i livet.

Hitta rätt storlek för bästa siluett

Att hitta rätt hattstorlek, vare sig man är ute efter en gubbkeps, stetsonhatt, stråhatt eller panamahatt kan vara lite knixigt, men det brukar alltid finnas måttstockar på de riktigt bra sidorna, eller så kan man alltid leta upp dem på annat håll och jämföra med storlekarna i butiken. Det är egentligen mest omkretsen man ska bekymra sig över, eftersom alla modeller, inklusive plommonstopet, bygger sina storlekar efter det. Se till att ha ett uppdaterat mått i handen innan du börjar leta, då kommer det inte ta lång tid att hitta ett perfekt plommonstop till just dig.Liknande sökningar
Orrefors Carat
Handvärk Skrivbord
By Malina Blusar
ASOS Mjukisbyxor
Soaked in Luxury Vida byxor
Reebok Jackor
Gina Tricot Slim jeans
lindbergh Kavajer
Ilse Jacobsen Klänningar
Y.A.S Trikåklänningar
VERO MODA Skjortor
Jacqueline de Yong Linnen
La Redoute T-shirts
Noak Tröjor
Loreal Hårspray
Estée Lauder Serum
Jane Iredale Rouge
Converse Skor
Vagabond Finskor
Gabor Loafers
Elodie Details rea
Exuviance rea
Gina Tricot rea
HOPE rea
Jumperfabriken rea
LEGO rea
Lyle & Scott rea
MANGO rea
Mos Mosh rea
Neo Noir rea