Canada Goose rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Canada Goose rea

Canada Goose - märket för de som kräver det bästa
Canada Goose (även känt som Canada Goose Expedition Clothing Outfitters) är en kanadensisk tillverkare av ytterkläder för riktigt kalla klimat. Företaget grundades 1957 av Sam Tick, under namnet Metro Sportswear. I Sverige har framförallt deras jackor blivit uppmärksammade då de blivit ett statusplagg i första hand och ett vinterplagg i andra hand. Ofta kan man se den absurda kombinationen av en Canada Goose jacka och en kort-kort kjol med bara ben i köerna in till populära inneställen under vinterhalvåret. Men det är tydligt att Canada Goose är ett märke som är populärt utöver det vanliga. Och överallt kan man hitta annonser om Canada Goose rea – men var försiktigt, inte alla gånger det står Canada Goose rea är det på riktigt. Historia
1957 grundade den polske invandraren Sam Tick Metro Sportswear Ltd. Metro tillverkade främst ylletröjor, regnrockar, skoteroverallerer och andra funktionella ytterplagg innan de började tillverka dunjackor i början av 1970-talet. 1972 kom Tick svärson, David Reiss, till företaget och så småningom blev denne VD. Metro Sportswear utvecklades med innovativa metoder till att skapa överlägsna fyllda plagg och blev snart ledande inom dunjackor. Metro inriktade sig främst på tillverkning av skräddarsydda, beställa dunjackor och tunga parkas för kanadensiska Rangers, polismyndigheter, Ontarios provinspolis samt olika statliga myndigheter.
I början av 1980 hade Metro Sportswear 50 anställda och David Reiss köpte bolaget från Sam Tick. 1985 bytte företaget namn till Snow Goose. När de dock - i början av 1990-talet - började sälja sina produkter i Europa, fanns redan namnet Snow Goose registrerat. Metro fick därför registrera sina europeiska produkter under namnet Canada Goose.

Expansion och tillväxt
1997 kom David Reiss son - Dani Reiss - till företaget och blev så småningom VD 2001. Dani gav företaget nytändning med två viktiga beslut - att producera endast under namnet Canada Goose och förbli "Made in Canada", när diskussioner fördes om att börja producera kläderna i Asien. Verksamheten expanderade snabbt och företagets intäkter gick från i C$ 3 miljoner 1991 till C$ 175 miljoner 2008. I början av 2000-talet började Canada Goose expandera internationellt och 2010 öppnade de ett kontor i Stockholm för sin europeiska verksamhet. Företaget hade också nyligen öppnat sitt första USA-kontor i Denver som en del av sin tillväxtstrategi i USA

Produkt
Canada Goose tillverkar ett brett sortiment av jackor, västar, hattar, handskar och andra kläder för vinterväder under extrema förhållanden. Vissa Canada Goose jackor använder också prärievargpäls på huvarna. Jackorna är mycket eftertraktade plagg och säljs endast hos utvalda återförsäljare.

Plaggen har varit populära i Sverige sedan 1998 och många kändisar har setts bära jackorna - både internationellt och i Sverige. Bland dessa kändisar kan man Matt Damon, Hilary Duff, och Maggie Gyllenhaal. Dessutom har man kunnat se jackorna i filmer - utan att märket betalt något för produktplaceringen Nicolas Cage bar en i "National Treasure", Jessica Alba i "Good Luck Chuck") och Kate Beckinsale i "Whiteout". I filmen "Day After Tomorrow" - där jorden går in i en modern istiden -bärs Canada Goose Expedition Parkas av forskare som representerar National Oceanic and Atmospheric Administration. Dessutom har den amerikanska modellen Kate Upton prytt omslaget till 2013 "Sports Illustrated Swimsuit Edition" i bara en bikini underdel och en Canada Goose parkas.

Canada Goose produkter är inte bara ett inneplagg som bärs av kändisar och kroggäster i köerna på Stureplan, de bärs även av industriarbetare i några av de mest avlägsna områdena på jorden. Forskningsstationerna på våra poler väljer ofta Canada Goose, då de håller den högsta kvalitén och håller värmen bäst.

Samhällsansvar
Canada Goose är involverad i flera miljömässiga och sociala initiativ - bland annat The Conservation Alliance och Polar Bears International (PBI). Som en del av sitt stöd till PBI, har Canada Goose skapat en anpassad kollektion av PBI produkter. $ 25 från alla försäljning av produkter från PBI doneras till denna icke-vinstdrivande organisation vars syfte är att bevara livsmiljön för isbjörnar runt om i världen genom forskning och utbildning.

Förfalskningar
Canada Goose står inför stora problem med förfalskningar av deras produkter. Det har varit ett antal incidenter där förfalskade Canada Goose jackor säljs online via falska webbplatser. Ofta har dessa förfalskningar använt päls från hundar eller katter i stället för prärievarg. Och när fyllningen i jackorna ska vara gåsdun innehåller förfalskningarna fjäderkompost - som kan innehålla bakterier och lätt möglar. Och det håller dessutom inte värmen lika bra.

För att bekämpa detta problem har Canada Goose skapat en webbsida där de beskriver sin oro för förfalskningar och vad allmänheten kan göra för att rapportera ett brott. Under 2011 började Canada Goose sy in avancerade hologram i varje jacka - ungefär som i sedlar - som bevis på äkthet.

Det finns även flera klädtillverkare som producerar jackor som är förvillande lika Canada Goose - både i design och logotyp - vilket har lett till en rad stämningsansökningar, som lett till förlikning. Även om andra tillverkare har försökt kopiera och efterlikna är det ingen som kunnat återskapa den värme som Canada Goose-jackorna ger. Fram till idag, har ingen kunnat slå det material - och den teknik som - har investerats i att göra jackorna perfekta för kallt väder.

Canada Goose rea
Det är således inte helt självklart att en jacka med logotypen Canada Goose verkligen är en Canada Goose. Och när man ser en Canada Goose rea bör man undersöka riktigt noga före man köper att det verkligen är en riktig Canada Goose rea. En bra riktlinje i dessa sammanhang; är priserna för bra för att vara sanna, så är de oftast inte sanna. Undersök källan ordentligt först, om det är troligt att de kan komma över äkta Canada Goose och rea ut för det priset. Framförallt med tanke på att dåliga kopior kan innehålla riktigt dåligt dunmaterial, behöver man vara försiktig. Men visst kan du hitta en riktig Canada Goose rea och få tag på en av dessa fantastiska jackor till ett vettigt pris och hålla dig riktigt varm och skön i vinter.

Liknande sökningar
Canada Goose Jackor
Canada Goose Bomberjackor
Canada Goose Dunjackor
Canada Goose Vårjackor
Canada Goose Tröjor
Esprit Väskor
Victorinox Brödknivar
Ralph Lauren Bikinis
NLY Blusar
OBJECT Omlottblusar
La Redoute Vida byxor
Nike Underställ
Closet London Jackor
Lyle & Scott Vinterjackor
French Connection Myskläder
Brooklyn Supply Co. Tröjor
Kappa Tröjor
Nike Polotröjor
Sachajuan Balsam
Garnier Hårfärgning
Elizabeth Arden Ansiktsvatten
Clarins Ögonskuggor
Clarks Stövletter
Converse Träningsskor
Converse Tygskor
By Malene Birger rea
By Malina rea
Desigual rea
Didriksons rea
Edblad rea