Gant rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Gant rea

Gant håller sig i topp efter 70 år
Att hitta kläder som både är trendigt moderna och klassigt eleganta på en och samma gång är kanske inte det lättaste. De flesta klädmärken tenderar att luta antingen åt det ena eller andra hållet. Fast sen har du ju faktiskt Gant, ett slags mellanting som blandar amerikansk stil och europeisk finess. Det bästa av båda världar kan man säga. Och vill man ha det bästa så brukar det ofta kosta lite mer. Samtidigt måste det också finnas alternativ. Och det gör det. Söker du efter en Gant rea på nätet hittar du faktiskt en hel del alternativ. Varför då just Gant? Jo för att Gant är ett av de mest trendiga och välrenommerade märkena just nu på den internationella marknaden. Ett av världens populäraste premiummärken
Gant är idag ett väletablerat märke som har gjort lite av en comeback under det senaste decenniet. Märket säljer herr- och damkläder som kombinerar elegans och trendighet på ett smidigt sätt. Det gör att klädernas design aldrig går till överdrift utan behåller en fräsch och modern stil år efter år.

Den typiska konsumenten hos Gant är trendmedvetna unga män som befinner sig mitt uppe i karriären. Herrkollektionen består till större delen av klassiska rand- och rutmönstrade skjortor och t-shirts. Moderiktiga basplagg har alltid varit Gants starkaste varumärke. Men numera kan du även hitta trendigt kabelstickade tröjor och unikt designade pikétröjor. Det stilrena gör att kläderna aldrig går ur tiden och märket har på senare tid även börjat använda sig av sportiga inslag i sina plagg. Men Gant är definitivt inte bara ett herrmärke. Gants damkollektion är minst lika snygg med charmigt renskurna och jordnära plagg. Färgerna varierar och täcker ett ganska brett spektrum – från det matta och klanglösa till starka och ljusa färger. I höstas lanserade Gant även en ny barnkollektion med tröjor, västar, jackor och andra praktiska basplagg för både pojkar och flickor i alla åldrar.

Inspirationen till samtliga klädkollektioner hämtas från den amerikanska östkuststilen. Ett ledigt och sportigt sofistikerat sätt att klä sig. Gant har däremot under åren blivit betydligt mer europeiskt och låter sig influeras en hel del av det brittiska modet. Sedan ett antal år tillbaka är man ett globalt livsstilsmärke, ett av de populäraste i världen. Idag finns företaget i mer än 60 länder med 600 butiker spridda över hela jordklotet. Det finns även planer på att expandera verksamheten till delar av Asien, däribland Kina ochThailand.

Ett svenskt företag med amerikansk bakgrund
Gant är ett svenskt klädmärke med amerikanska anor som grundades under efterkrigstiden i New Haven, USA. Ukrainaren Bernard Gant anlände till New York i början på 1900-talet och började så småningom att arbeta inom klädindustrin. Gant levererade då skjortor till New Yorks överklassmän.

Men det var i verkligheten sönerna Marty och Elliot Gant som tillsammans startade klädmärket Gant efter att ha återvänt från kriget. Tanken var att tillverka kläder som kombinerade den sportiga östkuststilen med en mer sofistikerad europeisk stil. Märket Gant skulle främst vara inriktat på herrmode och i första hand herrskjortor. Detta var långt innan toppmärken som Ralph Lauren och Tommy Hilfiger hade hunnit bli kända. Gants första kunder var före detta militärer som trivdes med de klassiskt skurna kläderna. Man satsade därför till en början på att tillverka bekväma skjortor med knappkrage. Efter bara ett år såldes Gants kläder över hela USA, från kust till kust.

Gant fortsatte att växa på den amerikanska marknaden under 50- och 60-talen. I slutet på 60-talet hade företaget förvandlats till ett världens största och mest inflytelserika klädmärken. 1967 såldes företaget för första gången till en grupp svenska investerare och blev så ett svenskägt bolag i USA. Gant har sedan dess bytt ägare vid ett flertal tillfällen. 1999 köptes företaget upp av Staffan Wittmark, Lennart Björk och Klas Käll för drygt 570 miljoner kronor. Sju år senare introducerades Gant på Stockholmsbörsen. Tuffa år följde då det amerikanska bolaget gick i konkurs i samband med börskrisen och Gant kom att falla i glömska hos toppeliten under flera år.

Det var inte förrän man introducerade den nya moderna livsstilskollektionen Gant Rugger som märket fick ett uppsving. På senare år har företaget gjort en ordentlig comeback och återigen positionerat sig som ett ledande livsstilsmärke i den lägre premiumklassen. Bland annat introducerades Gant Home Collection under 2002 som en del av företagets expansion. Liksom kläderna så präglas även hemkollektionen av amerikansk rustik design och jordnära färger. Tanken är att heminredningen ska ha samma kvalité och tidlöshet som kläderna. Sedan 2008 ägs Gant av det schweiziska företaget Maus Frères S.A.

Kläder för den ledigt sofistikerade människan
Gant har under alla år förblivit en ikon för elegant och stilrent herrmode med allt från kavajer till kostymer och sportswear. Numera förknippas Gant däremot med kläder för män, kvinnor och barn. Trots att man fortfarande är huvudsakligen ett klädmärke säljs det idag även parfymer, skor, accesoarer och heminredning. Målet har varit att alltmer gå över till att vara ett trendigt och fräscht livstilsmärke. Med Gant kan du välja allt från snyggt skurna jeans i svart, blått eller vitt till coola och bekväma shorts beroende på årstiden. Den vita kavajen är en klassiker.

Damkollektionen å andra sidan är fullspäckad med skjortor, tröjor och kavajer för kvinnor som tycker om att klä sig moderiktigt och kanske inte för kvinnligt. Du lär alltså inte hitta särskilt mycket rosablommigt hos Gant. Här är det helfärgat, sobert och enkelt som gäller. Fantastiskt snyggt och elegant utan att vara överambitiöst. Det unika hos Gant finner du istället i detaljerna.

Gant rea
Gant är ett premium märke med överkomliga priser om man jämför med andra premium märken på marknaden. Samtidigt kan det knappast klassas som ett billigt märke. Gant är synonymt med kvalité och komfort och oftast gör det att det kostar ett par extra hundralappar. Trots att det är just ett högklassigt premium märke går det att hitta Gant rea på sina håll på nätet. Det gäller bara att veta var man ska leta nånstans. Ta dig en titt här och upptäck de butiker som har de finaste erbjudandena på Gants kollektioner. Skaffa dig redan idag de bästa kläderna till de bästa priserna.Liknande sökningar
Gant Badrumsmattor
Gant Badbyxor
Gant Chinos
Gant Jackor
Gant Bomberjackor
Gant Dunjackor
Gant Vinterjackor
Gant Skjortor
Gant Tröjor
Gant hoodies
Gant Pikétröjor
Gant Polotröjor
Gant Stickade tröjor
Gant t-shirts
Gant Boxershorts
Gant Kalsonger
Gant Snörskor
Gant Slip in
Gant Sportsandaler
Gant Skinnsneakers
Desigual Plånböcker
FILA Ryggsäckar
Alessi Bestickset
LEGO Badbyxor
Gant Badrockar
ONLY Randiga blusar
Pimkie Blusar
ASOS Blommiga byxor
New Balance Mjukisbyxor
Scotch & Soda Byxor