Iittala rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Iittala rea

Iittala – estetik och funktion i ett

Iittala är som namnet antyder ett finskt företag som tillverkar glas och porslin. Iittalagruppen har idag över 1 400 anställda och ägs sedan 2007 av industriföretaget Fiskars som också är helt finskt.

Iitalla är kända för sina enkla men samtidigt progressiva glaskreationer som bär med sig Nordens simpla drag och hög funktionalitet.

Kaj Franck och Alvar Aalto är två av företagets ursprungliga designers vars idéer företaget fortsätter att arbeta efter. Företagets affärsidé som de själva skriver är: ” Vi vill inte bara skapa vackra föremål. Vi tror på tidlös design som aldrig kommer att kastas bort.”

Iittala grundades redan år 1881 i ett glasbruk i byn Iittala belägen i södra Finland. De första åren tillverkade företaget blåst, pressat, polerat, målat och etsat glas endast enligt konventionella mönster.

1920-talet utmärktes med sina matserviser med frikostiga dekorationer. Iittala var modiga nog att övergå från dekorativa serviser till mer funktionella sådana. De satsade på estetiskt tilltalande tallrikar och bestick. Redan då var Iittalas signatur en progressiv skandinavisk design, något som företaget fortfarande är känt för idag.

De tidiga åren på 1930- och 40-talen kom det stora genombrottet tack vare Alvar Aalto, Aino Aalto och Kaj Francks stora kreativitet och strävan efter en ständig utveckling av varumärket. Deras mål var att designa föremål som ska vara tillgängliga för alla. Affärsidén växte till att bli Iittalas designfilosofi: att tänja på gränserna och att ge folket skönhet och funktion i ett.

Iittala tillverkar estetiskt och funktionellt hållbara glasserier som är både praktiska och ger glädje och njutning i allas vardag. Glasföremålen hittar du i olika kollektioner där det erbjuds både mönstrade och helt rena sådana.

Är du på jakt efter Iittala champagneglas så hittar du dem här.

Iittala rea

Röda priser (Iittala rea) visas genom ikon vid respektive produkt där prissänkningen i procent visas. Det går bra att handla till rabatterade priser och samtidigt få cashback.

Sedan dess har företaget fortsatt sin frammarsch och skapat olika glaskollektioner för dukning, gåvor och interiör. Idag har företaget butiker i Finland, Tyskland, Nederländerna, Sverige och Belgien. Lättast är det att beställa online då leverans garanteras inom bara ett par dagar. Än idag kan du fortfarande handla föremål som var kända under 80-talet, något som företaget är stolta över. Deras tro på evig design gör att Iittala sällan helt och hållet tar bort en kollektion från sitt sortiment.

Sedan 2007 ägs företaget av Fiskars. Iittalas svenska webbsida finns här. Ägandebytet har dock inte påverkat Iittalas affärsstrategi för att skänka glädje och enkelhet i glas form, tvärtemot. Fiskars har behållit det finska företagets karaktär och därmed garanterat att deras namn fortsätter att stå för estetik i kombination med funktionalitet.Liknande sökningar
Iittala essence
Iittala teema
Iittala Bestickset
Iittala Kaffeskedar
Iittala champagneglas
Iittala ölglas
Iittala Rödvinsglas
Iittala Vattenglas
Iittala vinglas
Iittala Vitvinsglas
Iittala Glasskålar
Iittala Serveringsskålar
Iittala Assietter
Iittala Djupa tallrikar
Iittala vaser
Iittala Kökshanddukar
Adidas Mössor
Levis Mössor
Tommy Hilfiger Randiga blusar
Billabong Jackor
Gabba Håliga jeans
By Malina Kjolar
Reclaimed Vintage Festklänningar
Saint Tropez Spetsklänningar
True Decadence Klänningar
Morgan Shorts
Burton Menswear Hoodies
B Young Stickade tröjor
Svarta Boxershorts
Davines Hårvax