Jumperfabriken rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Jumperfabriken rea

Jumperfabriken andas dåtid i nutid
På 50- och 60-talen hade folk bättre smak än nu och skapade kläder som håller. Detta är i varje fall vad Jumperfabrikens grundare Elisabeth Synnes och Tullis Zervakos känner och som genomsyrar deras arbete med sina kläder. De startade sin verksamhet 2007, med denna vision,och det visade sig att många delade deras passion för stickade kläder från eran då det svenska folkhemmet byggdes. Om det är en längtan tillbaks till en svunnen och trygg tid, eller att kläderna helt enkelt bara är tidlöst snygga, är svårt att säga – men idag är det många som älskar Jumperfabrikens kläder och köar när nya kollektioner når butikerna eller köar då en Jumperfabriken rea annonseras. Tillbaka till 50- och 60-talet
Idén till märket kom efter att Elisabeth och Tullis suttit och bläddrat i några fotoalbum från 50-talet och 60-talet. De var fascinerade av klädernas kvalitet och vackra design och de ville återskapa dessa med moderna detaljer. Denna stil hade så länge varit förpassad till de otillgängligaste hörnen av äldre människors garderober där de – enligt märkets grundares tycke – legat som skatter och väntat på att få komma ut igen. De ansåg sig ha kompetensen och talangen att starta ett företag som designar kläder som återupplivade denna eras stickade skapelser. Och detta lyckades de verkligen med. Därför har du idag möjlighet att köpa dessa kläder som skapats i en blandning av nostalgisk vurm och modern passion. Denna kombination har resulterat i några fantastiska kollektioner av stickade plagg för både kvinnor och män. Jumperfabriken är ett märke som gör rättvisa för modetrenden Retro. Jumperfabrikens kläder finns idag i butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Italien, Belgien, Holland och Japan.

Jumperfabriken – stickar tidlöst mode
Formgivarna bakom Jumperfabriken gör mycket för att skapa sina klassiska och snygga produkter som kan användas för olika skiftande tillfällen. Därför hittar du en hel del produkter från Jumperfabriken som kan passa den som älskar dåtidens mode. Deras kollektioner innehåller allt från klänningar och jackor till tröjor och koftor. En av sakerna som fascinerade Elisabeth och Tullis var den kvalité som alla stickade plagg höll på 50- och 60-talet, varför det är något de är noga med ska leva vidare genom deras design. Även om stilen är lånad från tiden de vurmar för har de inte helt snöat in i dåtiden, utan tillför nya detaljer och snitt som på ett kompetent tar deras kollektioner in i den moderna modevärlden. De gör detta genom att använda de nya färgkombinationer och detaljer man inte ens tänkte på i Gunnar Strängs Sverige. Detta ger en homogen kombination av klassiska plagg med ett modernt utseende – där det förflutnas hållbara material och fina mönster lever kvar.

De flesta av deras kollektioner tillverkas i 100 % ylle, vilket känns mjuk och smidigt på huden. Kläderna är perfekta för den kalla årstiderna, men du hittar också en del produkter i finare och tunnare yllematerial som med fördel kan bäras en fin sommarkväll när solen gått ner och innan grillen kommit igång ordentligt.

Samarbete med Hong Kong
En av de stora skillnaderna från stickade kläder på 50- och 60-talen och Jumperfabrikens kreationer är att deras kläder i huvudsak tillverkas i Hong Kong. De har allt sedan start haft ett nära samarbete med en klädfabrik en bit utanför Hong Kong dit personal från märket regelbundet åker för att diskutera design, tillverkning, nya kollektioner och se till att alla har det bra där.

Alla som jobbar i Jumperfabrikens tillverkning arbetar enligt ett BCSI-certifikat som bland annat ska se till att de har skäligt betalt, jobbar enligt normala arbetstider samt har rätten att organisera sig fackligt. De ser även till att inga barn jobbar i tillverkningen, att inga mutor eller korruption är inblandad samt att miljömedvetenhet och jämställdhet finns med i alla skeden av produktionen.

Utöver denna fabrik i Hong Kong tillverkas en del av deras kläder i Portugal och Litauen samt till viss del i Sverige. De skulle vilja ha en större del av produktionen i Sverige men har sett sig nödgade att förlägga det utomlands. Som man skulle kunna tro handlar det inte i första hand om lägre produktionskostnader, utan att stickningskonsten inom Sverige och Europa på många sätt gått förlorad. Det är lättare att hitta kompetensen i Asien som motsvarar den som fanns i Sverige under de årtionden som Jumperfabriken vill efterlikna.

En närmre titt på Jumperfabrikens stil
Jumperfabriken vill göra kläder med en skandinavisk känsla baserat på nostalgiska stickase amterial, vackra klänningar och vintagemönster som alla blandas in med en passion för kvalitet och tidlös design. Märket är speciellt riktat till dem som kan sukta efter ett svunnet mode och önskar att det kunde återvända. För dem som – precis som skaparna av märket gjorde – sitter och bläddrar i gamla släktalbum och önskar att de kläder fanns kvar som farmor och farfar hade på sig på 50- och 60-talet. Märket är för dessa. Men också för de som ser kläderna och förälskar sig i dess kvalitet, mönster och moderna modekänsla – utan några som helst referenser till historien. För Jumperfabrikens kläder håller även för det i sin tidlösa kvalite och känsla.

Jumperfabriken rea
Vill man hitta en Jumperfabriken rea så får man hålla ögonen öppna. Alternativet är ju att snoka igenom alla second hand butiker och loppisar man kan hitta i jakt på de plagg som var Jumperfabrikens inspirationskällor – för de går fortfarande att få tag på. Till slut lämnade de de det där mörka otillgängliga hörnet i gamla människors garderober och hamnade i retro butiker. Har man riktigt tur är det en retro butik som inte känner dess rätta värde – men det gör de flesta. Tidlös kvalité och design kommer alltid att ha sitt pris. Och på slutänden har Jumperfabriken tillfört något nytt och modernt i sin plagg som inte fanns på 50- och 60-talen, så på slutänden är det bästa alternativet – om man vill komma över dessa fantastiska plagg för en bra summa – att försöka hitta en Jumperfabriken rea.

Liknande sökningar
Jumperfabriken Klänningar
Jumperfabriken Långärmade klänningar
Jumperfabriken Omlottklänningar
Jumperfabriken Trikåklänningar
Jumperfabriken Tröjor
Jumperfabriken Cardigans
Jumperfabriken Stickade tröjor
Rätt Start Knivar
Adidas Cargobyxor
Sixth June Jeansjackor
Bershka Slim jeans
William Baxter Jeans
Selected Femme Jumpsuits
John Zack Midiklänningar
SikSilk Klänningar
Mamalicious Mammakläder
Gula Tröjor
AnneMarie Börlind Ögonkräm
Dove Deodorant
Bare Minerals Läppglans
FACE Stockholm Läppglans
Anastasia Ögonskuggor
Rieker Ballerinaskor
Glamorous Boots
London Rebel Loafers
Nike Skateskor
Diesel Sneakers
Artwood rea
Barbour rea
BUBBLEROOM rea