Kavat rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Kavat rea

Med sikte på kvalitet, komfort och miljö
Kavat är ett favoritskomärke för många familjer på grund av sin höga kvalitet och välformade design. Företagets första fabrik grundades 1945 i Kumla, Sverige. Sedan starten har de varit i spetsen för teknik för att skapa de bästa skorna för våra barn. Kavat anser också att man ska ta största möjliga hänsyn till miljön i sin produktion. Som favorit för barnfamiljer är det många som med spänning inväntar nya kollektioner från Kavat och ständigt väntar på att en ny Kavat rea ska annonseras.

Vilka är Kavat?
Idag styrs företaget av den fjärde generationen i ett genuint familjeföretag. Kavats koncept har genomsyrat verksamheten under alla år och är fortfarande till för att ge kunderna en personlig upplevelse av passion och hantverk. Fina material och noggrann uppmärksamhet på detaljer gör produkterna attraktiva att bära till vardagar, fest och speciella tillfällen. Kavat är helt enkelt något att vara stolt över.

Sedan 2009 driver Kavat en egen skofabrik i Bosnien Hercegovina, där en stor del av Kavats skor är producerade. I företaget kombineras tradition med modern teknik och de försöker ständigt förbättra sina produkter för att kunna leverera skor i världsklass. Fabriken har dessutom certifierats enligt det officiella europeiska miljömärket. Genom att äga sin egen produktion kan de ha full kontroll över värdekedjan - från inköp av material till färdig sko. Denna kedja går under parollen: "från ko till sko"

Kavat har flera olika sko-serier för barn. Kavat Fiskeby, Halland, Nymölla och Voxna är några exempel.

Vad Kavat står för

Kavat siktar på ett hållbart mode. Kläder och skor ska kunna fortsätta vara relevant över tid och kunna bäras i flera år. Kavat är stolta över sitt koncept som handlar om kvaliteten på lädret, moderna konstruktioner, intelligent design och förmågan att motstå tidens tand. De vill ta upp ett nytt konsumtionsmönster och bekämpa den rådande synen på produktens livscykel. Fördelarna med Kavats skor stavas ”överlägsen perfektion i varje detalj”. De stressar inte förbi saker som naturlighet och harmoni mellan tiden och materialet. Skorna ska vara tidlösa och hålla länge.

Miljömedvetenheten hos Kavat
I hela produktionsprocessen är Kavat mycket noga med att ta hänsyn till miljön och ergonomi. I detta arbete följer de vissa viktiga punkter:

• Alla sulor är slittåliga, flexibla och erbjuder bästa möjliga grepp. Gummi och elastomerföreningar är garanterat fria från kloralkaner och nitrosamin. En ny generation av sulor är certifierat biologiskt nedbrytbart inom 1425 dagar, vilket uppfyller det europeiska direktivet CE 94/62.
• Lädret är 100% vegetabiliskt garvat, bearbetas i harmoni med naturen och är absolut fri från arsenik, kadmium, krom, bly och andra skadliga ämnen. Detta innebär också att skorna – genom sin naturliga framställning har kvar märken och ärr från skinnet, vilket gör varje par unikt.
• Den övre delen av skon är vattenavvisande genom en speciell naturlig garvning där de använder naturligt fett och vax under och efter garvningsprocessen. Detta innebär att skorna är mycket lätta att sköta.
• Kavat använder genomgående vegetabiliskt läder (med naturlig andningsförmåga) samt foder från ko eller ull från får. Dessa naturliga material kommer med dokumenterat ursprung och valt för att ge utmärkt komfort.
• Även den löstagbara extra innersulan är vegetabiliskt garvat och 100% naturlig.
• Alla tyger, spetsar och andra textilmaterial är miljöcertifierade.

Hemligheten ligger i materialet i skon
Kavats ”all season läder” behöver ingen ytterligare besprutning eller tätskikt. Det är ett kvalitetsmaterial som bevisat sin kvalitet genom att det använts med ypperligt resultat i generationer. Om du någonsin sörjt förlusten av ett par läderskor, då vet du värdet av ett par fina vegetabiliskt garvade läderskor. De har en egen själ som med tiden till och med kan utveckla en attityd. Hemligheten med deras skinn ligger i användningen av tanniner från bark av certifierad mimosa. Lädret bearbetas för att garantera en stor respekt för naturen. Den naturliga och vegetabiliska garvningsprocessen har funnits i tusentals år och är 100 % miljövänlig. Materialet kommer att låta dina fötter andas fritt - vilket ger dig en fräsch, sval och behaglig känsla under hela sommaren.

De ekologiska fördelarna med naturligt vattentäta skodon är uppenbara och uppnås genom en kombinationen av biologi och teknik. Med hjälp av vattentätt läder och återvunnet nylon som kombineras – skapas ett membran som andas. Foder av fleece kombinerat med en avtagbar innersula i filt håller värmen inne och erbjuder utmärkt andningsförmåga. Membranet är tillverkat av polyester och följer rekommendationen från den svenska Kemikaliemyndigheten samt är fri från per- och polyfluorerade ämnen.

Skötselråd för ett par riktiga skinnskor från Kavat

• Skorna bör impregneras med jämna mellanrum och det rekommenderas att du använder ett vattenbaserat spray som är mer miljövänligt.
• Färgen på skorna kan mörkna något när de smörjs. Det beror på att lädret är ett organiskt material och med tiden kommer det att utveckla en härlig patina.
• När skorna inte används bör de helst förvaras mörkt och torrt. Ibland kan det naturliga fettet i skinnen krypa ut ur lädret - i form av en vit hinna – vilket är lätt att putsa bort med en trasa/svamp. Du kan även blåsa på skorna med en hårtork.
• Skorna är lätta att rengöra med en fuktig trasa och mild tvål. Impregnerade eller smörj inte skorna så länge det utanpåliggande membranet är intakt. Vid svår nötning kan du impregnera den nötta eller skadade delen för att upprätthålla vattenresistens och skydda skon.
• Torka med en fuktig trasa och fett med en färglös skofett/vax. Till ekologiska skor rekommenderas det egna märket Kavat Eco vax. Detta bör göras med jämna mellanrum för att hålla skinnet optimalt.

Kavat rea
Med mångårig erfarenhet av hög kvalitet och ekologisk tänkande är Kavat en självklarhet för många familjer när de köper skor. Och på grund av företagets fokus på tidlöshet och lång hållbarhet är det inte lika viktigt att köpa de senaste skorna som att köpa deras skor över huvud taget. Just därför är en Kavat rea extra attraktiv för många då du då får samma skor, men till ett mycket lägre pris. Om du håller utkik efter en Kavat rea garanteras du att göra riktigt bra fynd.Liknande sökningar
Kavat Fiskeby
Kavat Halland
Kavat Nymölla
Kavat voxna
Kavat Boots
Kavat Skor
Kavat kängor
Kavat sandaler
Kavat Sneakers
Kavat stövlar
Kavat Gummistövlar
Jack & Jones Halsdukar
FILA Kepsar
South Beach Stråhattar
ALDO Väskor
Dr Martens Portföljer
Kai Kockknivar
Closet London Orrebyxor
Levis Vida byxor
New Look Culottes
Nike Dunjackor
Hollister Stentvättade jeans
New Look Minikjolar
Desigual Maxiklänningar
B Young Shorts
Vesper Shorts
Balmain Tröjor
Hummel T-shirts
Blåa BHs
Holistic Mineraler