LEGO rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

LEGO rea

LEGO - inte bara plastbitar att trampa på om natten
För många föräldrar är LEGO endast små plastbitar som ligger utslängda på golvet att trämpa på – med olidlig smärta – mitt i natten när man ska gå på toaletten. Men det är ju inte riktigt det som är syftet egentligen. LEGO är numer ett helt imperium av leksaker, kläder, filmer och annat som fortsätter fascinera generation efter generation. Men den som har köpt endast en liten låda med LEGO, eller något plagg med LEG-logotypen på, vet hur dyrt det kan vara. Det är populäritetens pris. Då är det en hjälp i nöden att hitta en LEGO rea där man kan hitta dessa eftertraktade produkter till ett vettigt pris. Från små träleksaker till världens största leksakstillverkare
LEGO Gruppen är ett familjeägt företag med bas i Billund i Danmark - och är mest känt för sin tillverkning av Lego-märkta leksaker.Historien om Lego spänner över nästan 100 år, med början i skapandet av små träleksaker under början av 1920-talet. Själva företaget grundades 1932 av Ole Kirk Christiansen som då jobbade som snickare och skapade de första LEGO bitarna i trä. Tillverkningen av plastlegobitar startade 1947 och kallades då för "Automatiska Binding Bricks". LEGO gruppens motto är ”Det bedste er ikke för godt” som betyder "det bästa är aldrig för bra". Detta motto skapades av Ole Kirk för att uppmuntra sina anställda att aldrig att snåla på kvalitet, ett värde som han trodde på starkt. Mottot används fortfarande inom företaget idag.

Redan från start var LEGO en succé men många såg med skepcis på dessa plastleksaker och betraktade det som en tillfällig fluga som aldrig skulle kunna ersätta traditionalla leksaker av trä. Men på grund av företagets höga kvalitetskrav fick oppinionen till slut ge vika för deras produkter. De var här för att stanna. Mot slutet av 50-talet utvecklade Ole Kirks son, Godtfred, LEGO-biten och började använda material ABS som förbättrade möjligheten att bygga effektivt med klossarna. Samtidigt började företaget se möjligheterna för en internationell spridning då de börjat få kontakt med köpare i utlandet.

Under 70-talet tillkom de små LEGO-gubbarna och specialbitarna som inte var regelräta klossar. Det utökade ytterligare produktsortiment och populäritet. Efter det har företaget vuxit till att omfatta fabriker över hela världen och är idag världens största leksakstillverkare då de nyligen gick om Matell, som tidigare innehaft den titeln. Det slutliga steget - som tog företaget till världstoppen – var samarbetet med filmindustrin. Dels samarbetet med George Lucas ”Star Wars”-koncept och dels animerade långfilmer i en LEGO-baserad värld.

Från och med 2014 Lego-koncernen är världens största leksakstillverkare, överträffar Mattel, som tidigare innehar den positionen.

De fyra LEGO-landen

LEGO har nyligen besegrat världen, men redan innan det hade de fyra egna land. Ja, inte riktiga land – utan stora nöjesparker. Varje park har storskaliga LEGO-modeller av berömda landmärken och miniatyr LEGO-modeller av berömda städer – och så klart de olika åkattraktionerna med LEGO-tema. Det första LEGO-landet byggdes i LEGOs hemstad Billund. Därefter dök de andra upp i Windsor i England, Legoland Kalifornien i Carlsbad och Legoland Deutschland i Günzburg. Under tre år på 70-talet fanns ännu ett LEGO-land i Tyskland, men det stängdes tyvärr igen. Efter att LEGO-landskonceptet sålts ut öppnades ett femte LEGO-land 2011 i Florida, Winter Haven. Detta är det största Legolandet hittills med sina 145 hektar. I USA finns även två vattenland i anslutning till nöjesparkerna.

LEGO wear – lekfulla och funktionella kläder
Utöver leksaker tillverkar LEGO även kläder under märket LEGO wear och går efter parollen ”kul och funktionellt mode för barn”. LEGO Wear är lämpliga för barn från spädbarn upp till de tidiga tonåren. Kläderna designas och säljs i linje med LEGOs värderingar om kreativitet, fantasi, lärande, nöje och kvalitet. LEGO Wear vill göra roliga kläder för barn som tilltalar deras ljusa, färgglada och spännande smaker. Givetvis finns det moment av byggande, lekande och lärande även i deras kläder. Något som märks i ovanligt lätthanterliga dragkedjor och knappar samt breda halsöppningar. Det ska vara enkelt att ta på sig deras kläder och enkelt att leka i dem. De ska dessutom hjälpa yngre barn att lära sig klä på sig själv.

Kläder som passar barnkläder
Alla LEGO Wear kläder har gjorts för att tjäna ett syfte – att erbjuda rätt kläder till aktivt och lekfulla barn. Det innebär att LEGO Wear är speciellt utformade för barn som älskar att vara på lekplatsen eller som älskar ägna sig åt sport. Det är därför kläderna är gjorda av hållbara och robusta material som garanterar att de tål grov behandling av aktiva barn. I LEGO Waers klädkollektioner finns alla de plagg som ett aktivt och lekande barn behöver; från underkläder och innekläder till, ytterplagg, jackor, vinterkläder, regnkläder och till och med skidoveraller.

I alla kläder går gamle Ole Kirks motto igenom ”Det bästa är aldrig för bra" – vilket märks på kvalitet och de genomtänkta lösningarna i kläderna. Det märks att de som designar LEGOs kläder är vana att tänka på hur barn lever, leker och rör sig – samt vad de har för smak. Så det är inte konstigt att även LEGOs kläder har blivit favoriter hos många barn, och även föräldrarna. För det är ju så mycket enklare och roligare att vara förälder om små barn älskar att klä på sig och dessutom kan göra det själva ovanligt tidigt.

LEGO rea
Det är därför heller inte så konstigt att både barn och föräldrar håller utkik efter LEGO rea. Givetvis håller de utkik när det handlar om leksakerna – det är i stort sett en självklarhet - men också om det dyker upp en LEGO rea för deras kläderna. För detta innebär att barnen och föräldrarna kan få tag på lekfull kvalitet till ett bra pris. För om man ska vara helt ärlig så kostar kvalitet alltid pengar och är det något som LEGO garanterar så är det bra kvalitet. Men pengar är inte alltid något som just barnföräldrar har gott om. Just därför kan en LEGO rea vara räddningen i denna nöd, så att även föräldrar med lite mindre pengar kan erbjuda sina barn det de så gärna vill ha.

Liknande sökningar
LEGO Mössor
LEGO Badbyxor
LEGO Byxor
LEGO Regnjackor
LEGO Tröjor
LEGO T-shirts
LEGO City
LEGO Creator
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO Friends
LEGO Harry Potter
LEGO Jurassic World
LEGO Minecraft
LEGO Ninjago
LEGO Speed Champions
LEGO Star Wars
LEGO Technic
Ralph Lauren Solglasögon
Puma Sportväskor
Chiara Forthi Orrebyxor
Junarose Vida byxor
ROCKANDBLUE Kappor
Selected Homme Skinny jeans
Soaked in Luxury Omlottkjolar
JDY Klänningar
Masai Klänningar
Jaded London Shorts
Selected Homme Jeansshorts
Sisters Point Skjortor