Lyle & Scott rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Lyle & Scott rea

Starka traditioner för Lyle & Scott
Lyle & Scott är ett exklusivt mode med tradition. Varumärket har funnits allt sedan 1874 och har etablerat sig som ett verkligt kunglig modemärke genom åren. Med massor av utsökta skapelser, gjorda av de finaste material, har Lyle & Scott hittat en trogen kundkrets – framförallt inom golfsporten och kulturen runt den. Sedan 60-talet har märkets varumärke och logotype varit en örn. Örnen är en symbol för Skottland och beskriver Lyle & Scotts ursprung och rötter. Hög kvalitet är ledord vid framställningen av produkterna och ett måste för dem när det gäller att möta kundernas behov. Det är därför inte konstigt att efterfrågan på produkter från Lyle & Scott är stor och intresset för en Lyle & Scott rea likaså. Kläder med gränslös passion
Lyle & Scott är en skotsk varumärke, mest känt för sina stickade golfkläder. Länge var de ett ultrakonservativt märke, som endast bars av äldre ädlingar, men fick en yngre och mer fashionabel kundgrupp från och med 80-talet då de började lansera mer casual kollektioner. Dock har de aldrig tappat sin historia och sin klassiska toutch – och säkert orsaken till att de fortsätter att vara populära. Lyle & Scotts pikétröjor och tröjor har alltid gjorts med gränslös passion. Skjortorna från detta märke, smakfullt kombinerade med ett par jeans, skapar en balanserad stilfullhet som passar för både män och kvinnor. Om man är intresserad av elegant stil på ett distinkt sätt, bör ens garderob inte sakna en snygg jacka från Lyle & Scott, eller en uppsättning baskläder. Även baskläderna skapar en upphöjd och lyxig känsla.

Från de Skottska höglanden till kungliga gemak och tv-studios
Lyle & Scott grundades 1874 i den skotska staden Hawick av William Lyle och Walter Scott, med ett lån på £ 800. Syftet var att möta efterfrågan på högkvalitativa underkläder i viktorianska England. Den design som ses i kollektionerna idag hämtar ständigt inspiration från märkets första dagar för över 125 år sedan. Oavsett om gästdesignern är Christian Dior eller Michael Kors känner man igen William Lyle och Walter Scotts originaldesign då denna tradition är livsnerven i märkets existens.

Lyle & Scott blev ett respekterat namn inom internationellt mode när vd Charles Oliver förhandlade fram ett samarbete med Christian Dior 1954 – där de skulle producera gemensamma märkesvaror i kashmir. Detta var den första av många samarbeten med lyxiga modehus och varuhus där man kan nämna Chanel, Yves Saint Laurent, Liberty, Bergdorf Goodman och Michael Kors. Detta var också en av flera föryngringsprocesser som hjälpte till att ge märket en starkare position inom modevärlden.

När Lyle & Scott blev ett märke för golfare
Märkets golfkollektioner började dyka upp 1967 och blev snabbt populärt bland toppgolfare som Tony Jacklin , Gary Player och Greg Norman, och golfentusiaster som Bob Hope och Ronnie Corbett. Örnen representerar inte bara varumärkets rykte för tillförlitlighet och kvalitet, utan även golftermen ”eagle” som innebär att golfaren uppnår två skott under par. Denna nya relation med golf bidrog än mer till exponering på den globala arenan.

Örnlogotypen har på senare år setts på indiemusiker som The Arctic Monkeys, Pete Doherty, Kasabian samt tv-presentatörer som Tim Lovejoy, Dermot O'Leary och Steve Jones. Lyle och Scotts kläder har även setts i filmer som The Firm, Johnny English Reborn och Green Street

1975 utnämndes Lyle & Scott till hovleverantör åt Hertingen av Edinburgh och innehar än idag denna titel, vilket gör att de får sätta emblemet på alla alla varor som lämnar deras fabrik i Hawik. Detta gav också märket en oerhört bred kundkrets – trots sin fokuserade inställning på traditioner – och märket kunde nu ses på allt från kungligheter till de mest populära musiker och modeikoner.

Föryngringen och nya framgångar
En föryngring av varumärket kom 2003 i och med lanseringen av "Vintage"-kollektionen där "Golden Eagle"-logotypen blev väldigt framträdande. Kollektionen togs upp av flera indieband och unga tv presentatörer. Föryngringssatsningen slog verkligen väl ut och märket fick ett uppsving utan dess like i dess 125-riga historia. 2005, efter framgångarna med Vintagekollektionen, öppnade Lyle & Scott sin första fristående butik i Londons Covent Garden på King Street. 2007 lanserade Lyle & Scott sin Heritagekollektion, med en mer diskret, tonal logotyp och i början av 2009 följde Clubkollektionen - en golfkollektion som vände sig till den unga golfaren. Samma år öppnades märkets e-handelsbutik som kunde erbjuder Lyle & Scotts aktuella kollektioner. I januari 2011 deltog märket i modevisningen The Brandery i Barcelona – och nu hade de även utökat med en accessoarkollektion.

Lyle & Scotts tre kollektioner
Idag finns Lyle & Scott i tre olika kollektioner: Lyle & Scott Classic är en tidlös kollektion där varumärkets härkomst är väldigt tydlig och stark. Denna kollektion passar för stilfulla sammanhang och är den som har starkast koppling till den tidigare designen i märkets historia. En annan gren av märket är Lyle & Scott Contemporary kollektionen som är modern och trendig och bärs av den modemedvetna individen som samtidigt vill bibehålla märkets historiska prägel. Lyle & Scott Golf fokuserar på att införliva golfens tekniska detaljer och idrottsprestationer i designen, och blir märkets starka koppling till sporten som betytt så mycket sedan 1960-talet.

Lyle & Scott rea
Lyle & Scott är ett märke som under hela sin historia varit exklusivt och något utöver det vanliga. Under många år var det uteslutande ett märke för överklassen, och inget som vanliga dödliga ens kunde drömma om att ha råd att bära. Men i och med olika föryngringsprocesser, där märket stegat in i toppskiktet av modernt internationellt mode, finns det idag kollektioner för alla bärare. Men trots detta kan plagg från Lyle & Scott vara rätt kostsamma, då det fortfarande handlar om högsta kvalitet – och detta kostar som bekant pengar. Dock finns det möjlighet även för de som inte har så mycket pengar att komma över kläder från Lyle & Scott, och det är att hitta en Lyle & Scott rea. Det är inte allt för vanligt att hitta en Lyle & Scott rea, men det är långt ifrån omöjligt, om man vet var man ska leta.

Liknande sökningar
Lyle & Scott Väskor
Lyle & Scott Byxor
Lyle & Scott jackor
Lyle & Scott Västar
Lyle & Scott Vinterjackor
Lyle & Scott Shorts
Lyle & Scott Skjortor
Lyle & Scott Tröjor
Lyle & Scott Hoodies
Lyle & Scott Pikétröjor
Lyle & Scott Polotröjor
Lyle & Scott Stickade tröjor
Lyle & Scott T-shirts
Lyle & Scott Kalsonger
Lyle & Scott Skor
Lyle & Scott Sneakers
Lyle & Scott Skinnsneakers
Lyle & Scott Tofflor
Pieces Solglasögon
Spiegelau Champagneglas
Fiskars Santokuknivar
Anders Petter Stekpannor
Sammie Veckbandslängder
culture Långärmade blusar
J.LINDEBERG Byxor
Puma Underställ
Filippa K Jackor
Morgan Blazers
Giorgio Armani Jeans
Levis Bootcut jeans