Nudie Jeans rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Nudie Jeans rea

Passion för kvalité och ansvar för vår värld
Nudie Jeans har omnämnts som ett av Sveriges mest framgångsrika nya klädföretag, som producerar spännande och högkvalitativa kläder i företrädesvis denim. Men de senaste åren har de även profilerat sig som ett företag som tar ansvar för miljön och vår omvärld i stort. Detta ser man inte minst genom VDn Palle Stenbergs uppmärksammade utfall mot Göteborgs kommuns oansvariga användning av skattebetalarnas pengar – där ett stort antal inom Göteborgs kommun reste till en mässa i Cannes och spenderade pengar på ett orimligt vis. Han adresserade kommunstyrelsens ordförande Anneli Hyltén, bland annat med orden: ”Precis som du är chefen av företaget Göteborg så är jag det samma av företaget Nudie jeans.” ”Vi är sista utposten på våra företag, den ytterst ansvariga. Jag kan inte skylla ifrån mig. Jag måste agera eller lämna över skutan till någon annan.” Denna känsla för ansvar är något som genomsyrar både företagets inställning till sin omvärld, genom ett medvetet och prisbelönt miljöarbete, och gentemot kunderna – där de levererar passionerad och genomtänkt design med högsta tänkbara kvalité.

Denna passion med kvalitetstänkande har gjort Nudie Jeans omåttligt populära och eftertraktade. Men som alltid kostar kvalité pengar. Även om det är värt sina pengar kan det ändå vara svårt för många att få råd med produkter från Nudie Jeans. Därför bör man hålla ögonen öppna efter en Nudie Jeans rea. Man får samma höga kvalitet och omtanke om miljön, men till ett lägre pris. 15 år - från passion till storhet
Nudie Jeans grundades i Göteborg 1999 av Maria Erixsson, en tidigare anställd och AD i Lee Europa samt det svenska designmärket JC. Varumärket började som en liten tillverkare av streetwear, men har i dag vuxit till att bli ett populärt modemärke i flera länder – och prisbelönt inom flera områden av sin egen branschorganisation. Inledningsvis koncentrerade sig Nudie Jeans på produktionen av just jeans - men idag har de utökat sortimentet till att omfatta blusar, t-shirts, skjortor och accessoarer - som bälten, mössor, väskor och hattar. Företagets första riktiga storsäljare blev de populära skinny jeansen, men även deras mer ordinära produkter som exempelvis Bootcut har blivit mycket populära.

Denim är ett material som verkligen kan sägas åldras med grace. Ett par slitna jeans är nästan alltid moderna, och är dessutom något av det mest bekväma att bära då du själv gått in dem till perfekt passform. Ju längre du använder dina jeans ju vackrare och mer personlig blir de. Det kräver dock den kvalitet som Nudie Jeans erbjuder, för att detta ska ske med ett par jeans, då de annars hinner gå sönder helt och bli håliga och fransiga innan de uppnått den perfekta passformen och komforten.

Nudie Jeans - Svensk kvalitet och god stil
Samtliga designers bakom varumärket är mycket försiktiga när de väljer och utformar sina kläder, och därför kan du alltid räkna med bästa kvalitet och hållbarhet när du köper kläder från Nudie Jeans. Nudie Jeans har specialiserat sig på bästa tänkbara råvaror och förtvättade jeans – detta har skapats deras raketväg till framgång. Men företagets kollektioner innehåller mycket annat som vardagskläder och tillbehör. 2003 var jeans 70 % av deras totala försäljning och resterande dessa övriga produkter. Varumärket är, vid sidan av Acne Jeans, WESC och J. Lindeberg, ett av de mest framgångsrika nya svenska klädföretag (både nationellt och internationellt); Nudie Jeans kläder säljs i idag i över 20 länder. Alla Nudie jeans är tillverkade i Italien av jeanstyg som produceras i Italien, Turkiet och Japan. Andra plagg, som blusar och t-shirts, produceras i Portugal, Indien och Turkiet.

Ett exklusivt material blev en livslång kärlek och grunden för märket
En av Nudie Jeans recept på framgång är materialet selvage från Kahihara Mills. När Maria Erixon först fick vila sina ögonen, och sin hand, på det strukturerade materialet selvage denim för13 år sedan blev hon förälskad. Tyget blev en del av en dröm och en kärlekshistoria, och kvaliteten i Kaihara Selvage denim är en av anledningarna Nudie Jeans existerar. Passionen för karaktären och utvecklingen av detta materials skönhet, har varit grunden för de kollektioner som nått sådan framgång. Hos Junkyard hittar du ett stort sortiment av Nudie Jeans på rea.

Unika material gör unika kläder
Steady Eddie Torr Heavy Japan Selvage är Nudie Jeans tyngsta selvagealternativet hittills. Tyget är riktigt mjuk men väldigt stabilt, varför det tar tid innan de når sin ideala komfort. Men när man gör det kommer man som bärare att kunna skörda de ljuva frukterna av att bära jeans i detta exklusiva material.

Som en hyllning till det genuina hantverket, av hög kvalitetsselvage har Nudie Jeans nyligen släppt ett tungviktsmästerverk. Tillsammans med Kaihara Mills presenterade de stolt deras tyngsta plagg i denim som de dittills producerat. Det var ett par 18 oz. Selvage denim byxor; spunnet, vävt och tillverkas av Kaihara Mills i Japan. För att göra ett par jeans i detta material används ett kilo ekologiskt, turkiskt bomull, 2,6 meter av 18 oz Kaihara selvage, 2,45 meter tråd, 6 nitar och 4 silverpläterade knappar.

Hela processen att tillverka ett par sådana jeans tar 5 - 6 dagar, inklusive skärning, sömnad och inspektion. En sådan kollektion från Nudie Jeans är begränsad till endast 1 000 stycken, och varje par är naturligtvis numrerade.

Nudie Jeans rea
Ett par Steady Eddie Torr Heavy Japan Selvage är Nudie Jeans är det knappast troligt att man hittar på en Nudie Jeans rea. Enda chansen att få tag på ett par sådana byxor till ett vettigt pris är på second handmarknaden – men fortfarande till ett ganska högt pris kan man tro. Dock är det inte omöjligt att hitta en Nudie Jeans rea med märkets övriga kollektioner. Och man får fortfarande den bästa kvalitén och design som är skapad med passion och ett stort ansvarstänkande. Palle Stenbergs ord till Anneli Hyltén kan sammanfattar märket Nudie Jeans på ett bra sätt. De tar ansvar för sig själva, sina produkter och sina handlingar. Och oavsett om du köper ett par nya jeans, köper dem second hand eller på en Nudie Jeans rea, så är det ett plagg som skapats på ett ansvarsfullt och kärleksfullt vis.



Liknande sökningar
Nudie Jeans Byxor
Nudie Jeans Chinos
Nudie Jeans Jackor
Nudie Jeans Jeansjackor
Nudie Jeans Vårjackor
Nudie Jeans Jeans
Nudie Jeans Raka jeans
Nudie Jeans Skinny jeans
Nudie Jeans Slim jeans
Nudie Jeans Slitna jeans
Nudie Jeans Stretch jeans
Nudie Jeans Skjortor
Nudie Jeans Tröjor
Nudie Jeans Hoodies
Nudie Jeans T-shirts
Nudie Jeans Undertröja
Levis Väskor
Brave Soul Omlottblusar
JDY Orrebyxor
Les Deux Byxor
William Baxter Cargobyxor
La Redoute Kappor
New Look Kappor
JDY Boyfriend jeans
Wrangler Slim jeans
Vesper Omlottkjolar
Ida Sjöstedt Klänningar
Ivyrevel Sammetsklänningar
The North Face Shorts
Karl Lagerfeld T-shirts