Orrefors rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Orrefors rea

Orrefors – kristallklart helt enkelt

Sedan 1898 har Orrefors producerat förstklassigt bruksglas och konstglas i kristall. Innovativa och kreativa formgivare har sedan starten arbetat tillsammans med företagets erfarna hantverkare för att skapa några av Sveriges vackraste glaskreationer.

Att forma glas och utveckla dess design via en oändlig idérikedom är och har varit Orrefors främsta mål.

Orrefors är ett av de företag som svenskar kan vara riktigt stolta över. Deras ständiga strävan efter utveckling och mångårig frammarsch visar vad den enkla skandinaviska designen går för. Ibland har butikerna en Orrefors rea och det är då du ska passa på och fynda. Eftersom du kan kombinera en rea på Orrefors med att få cashback av oss så lär du kunna göra fina klipp. När det är rea på Orrefors så visas det bland produkterna ovan med röd ikon.

Tradition och anor

Orrefors grundades som sagt redan år 1898.  Sedan år 1726 har det bedrivits järnbruk på samma plats. När glasbruket grundades byggdes det även en hytta för tillverkning av olika sorters glas som tekniskt, medicin-, servis och hushållsglas.

Idag arbetar nästan 200 man på glasbruket. Hälften av dem är hantverkare. En mindre del av produktionen har förflyttats till andra glasbruk i Europa men huvudsätet finns fortfarande kvar i Orrefors. Det är även där de viktigaste besluten om företagets strategi och utveckling tas. Alla glasbruk använder sig av samma design som Orrefors skickliga formgivare. Samtliga hantverkare arbetar efter de tekniker som utvecklats i Småland.

Formgivarna Simon Gate och Edward Halds satte en stadig grund för Orrefors tradition av kreativ formgivning. De gladde sig åt en stor framgång redan år 1925 i Paris. Sedan dess har formgivare och designer som Anne Nilsson, Erika Lagerbielke, Helen Krantz, Matz Borgström, Per B Sundberg, Martti Rytkönen, Lena Bergström, Ingegerd Råman, Malin Lindahl och Efva Attling bidragit till Orrefors fortsatta framgångar. Orrefors har ett enormt sortiment av glas. Just Ölglas från Orrefors är populära liksom serier som Carat och More. Även vinglasen från Orrefors är något som vi hittar i många svenska hem.

Många användningsområden

Orrefors namn hör man överallt när glas nämns. 8 av 15 Michelinkrogar väljer att användas sig av företagets vackra serier. Inför Nobelprisets 90 – årsjubileum fick Orrefors formgivare Gunnar Cyrén skapa en ny glasserie åt stiftelsen. Resultatet blev en fantastisk blandning av klassiskt och nytt som företaget är stolta över.

Volvo är ytterligare ett företag som väljer Orrefors för att skapa nordlig lyx. Samarbetet startades när konceptet av Volvo S60 kom fram. Orrefors fick i uppdrag att designa en mittkonsol i kristallglas, något som bilindustrin sällan åskådat. Återigen blev resultatet perfekt.

Självklart, kan du som konsument även avnjuta din konjak, öl eller vatten i Orrefors kristallglas. Deras serier fortsätter att visa att fantasin vet inga gränser. Mer info om Orrefors hittar man på deras egna webbsida orrefors.se där man också kan hitta mer info om deras designers och se fullständig info om deras senaste tillskott i produktsortimentet.

För att erbjuda den kompletta lyxupplevelsen tillverkar Orrefors inte bara glas utan även ljusstakar, tallrikar och vaser.

Vill du skapa ett oförglömligt middagsbord där stilen står högt upp på menyn är det just Orrefors glas och tallrikar du ska välja.Liknande sökningar
Orrefors Carat
Orrefors More
Orrefors Champagneglas
Orrefors Highballglas
Orrefors ölglas
Orrefors Rödvinsglas
Orrefors Snapsglas
Orrefors Vattenglas
Orrefors vinglas
Orrefors Vitvinsglas
Orrefors Whiskyglas
Orrefors vaser
Gröna Hattar
By Malene Birger Axelremsväskor
WMF Knivar
BUBBLEROOM Blusar
Liquorish Blusar
Pimkie Ärmlösa blusar
Gestuz Vida byxor
Love Vida byxor
Masai Kappor
William Baxter Trenchcoats
Happy Holly Kavajer
Selected Femme Jeanskjolar
Topshop Midiklänningar
Fashion Union Shorts
NLY Polotröjor
Sisters Point Tröjor
Jordan Strumpor
Dorina Trosor