Peak Performance rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Peak Performance rea

Peak Performance står sig i skidbacken efter 25 år
Letar du efter bra kläder att ha i skidbacken i vinter? Det ställer speciella krav på de kläder man har på sig för att kunna åka med komfort och stabilitet - och alla de förutsättningar som är speciella för utförsåkning. Det är knappast så att man bör ta på sig ett par jeans och en t-shirt när man slänger sig ner mellan portarna i backen. Men om du börjat titta runt efter bra kläder för din skidsemester har du nog upptäckt att riktigt bra märken kostar ordentligt med pengar. Det skulle kunna vara ett problem, men om du till exempel letar efter klädmärket "Peak Performance rea", så hittar du faktiskt alternativ. Och varför just Peak Peformance - jo, för att detta Svenska märke är idag ett av världens mest välrenommerade inom sin genre och kan ge dig det du behöver. Skandinaviens största klädmärke inom funktionellt sportmode
Peak Performance är idag ett ytterst väletablerat klädmärke som sopade mattan med innemärkena när det kom i slutet av 80-talet. De erbjöd något djupare och stabilare än vad som tidigare ansetts vara high fashion på den tiden, och tangerade vad branschen och vanliga skidåkare ville ha just då. Inte bara lyckades märket med att plocka åt sig en betydande plats i branschen i slutet av 80-talet - de har även lyckats hålla sig kvar i en topposition. Idag finns märket representerade i ett 20-tal länder och riktar sig till alla åldersgrupper inom funktionellt sportmode. Även om skaparna bakom märket startade med att designa kläde för utförsåkare, har de idag breddat sin verksamhet även till andra sportgrenar - som golf - samt allmän träning och friluftsliv.

Peak Performance kallar sina typiska konsumenter för Social Adventures - sociala äventyrare. Dessa sociala äventyrare är ständigt på jakt efter nya upplevelser och älskar att leva ett aktivt liv, umgås med vänner samt träffa nya människor. Kärleken till skidåkning och snygg design är också något som utmärker deras konsumenter - samt ett öppet sinne. Märket har lyckats behålla sin plats på marknaden genom att hålla sig kvar vid en grundfilosofi: "Att göra produkter som de själva gillar och skulle vilja bära."

De kom som en välkommen avbrytare efter det flashiga 80-talet
Peak Performance grundades 1986 i Åre av fyra skidentusiaster: Stefan Engström - skidåkare med flera VM-medaljer bakom sig, Peter Blom - chefredaktör för en av Sveriges största skidtidningar, Christer Mårtensson - skidintresserad art director och formgivare samt den för många kände Jonas Ottosson - alpin utförsåkare som även drivit en verksamhet som skidförsäljare. Dessa fyra slog sig samman och funderade kring det faktum att ingen gjorde skidkläder som de själva skulle vilja ha. Sedan spånade de fram hur sådana i kläder i så fall skulle se ut och vara beskaffade. Sådana kläder - tyckte de - skulle ha utmärkt funktionalitet samt ha en enkel och cool design som inte gick till några extrema överdrifter (ja, ni kanske minns hur kläder i allmänhet såg ut på 80-talet - annars googla det).

Resultatet för deras ansträngningar blev Peak Performance. Tanken var inledningsvis inte att deras ansträngningar skulle leda fram till att bli ett stort klädmärke. De ville snarare skapa något som de själva och några vänner och bekanta till dem skulle kunna använda. Dock tyckte inte resten av världen att deras blygsamma återhållsamhet var det rätta - de ville se mer! Skaparnas behov av annorlunda vintersportkläder överensstämde med vad väldigt många kände att de ville ha och intresset för detta nya märke blev snabbt mycket stort. Skidåkare ville bort från den extravagans och ytlighet som rådde (ja, det där med hur kläder såg ut på 80-talet igen).

Peak Performance ambition var att vara äkta och av hög kvalité. Neon och glitter byttes ut mot en rutig flanellskjorta och älskades av skidåkare på alla nivåer.

Kvalitetskläder rotade i Åre
Peak Performence har sitt ursprung i Åre och finner sin inspiration i en kompromisslös kvalitet samt Åres natur - med naturliv och utförsåkning. Skaparna bakom märket har nu i 25 år levererat tidlösa fritidskläder och kollektioner för ett aktivt liv. Genom att lyssna till sitt eget hjärta, i skapandet av nya kollektioner, har de lyckats slå an en sträng i hjärtat hos många sportintresserade. Detta gör att dessa återvänder kollektion efter kollektion för att njuta av märkets Active Wear och Casual Weare - kläder för det aktiva livet så som det avkopplande vardagslivet.

Peak Performance är märket för en seriös utövare. En sådan utövare behöver nödvändigtvis inte vara någon som utövar sin sport eller aktivitet på en hög internationell nivå - som skaparna till märket - men som helt enkelt älskar det den gör. När man slänger sig ner för skidbacken är det inte för att visa upp sig och få beundrande kommentarer på After Ski - utan för att man njuter av själva åket. Kläderna är inte målet, utan medlet för att få uppleva äventyr utöver det vanliga. Peak Performance fungerar i symbios med bäraren. Kläderna är moderna och stilfulla, men går aldrig till några överdrifter. Det är aldrig någon tvekan om att de ska användas på riktigt. För den skull låter kläderna inte bli att vara både snygga och coola, utan står sig väl mot andra mer modefokuserade märken. Peak Performance har en enastående förmåga att balansera mellan funktionalitet och estetik och gör att bäraren både kan ha och äta kakan. Men det är ju också därför som märket nått så stora framgångar och fortsätter göra så år efter år.

Peak Performance på rea
Man skulle kunna tro att ett märke som har så många fans - och är så populärt - inte skulle gå att hitta för överkomliga priser. För det är ju en gång så att kvalité trots allt kostar pengar. Men även Peak Performance rea kan du hitta på sina håll - det gäller bara att veta var man ska leta. Ta dig en titt här och hitta de butiker som erbjuder Peak Performans rea och skaffa dig rätt kläder till skidbacken för ett överkomligt pris.

Liknande sökningar
Peak Performance Byxor
Peak Performance Jackor
Peak Performance Vinterjackor
Peak Performance Tröjor
Peak Performance Hoodies
Peak Performance Stickade tröjor
Peak Performance T-shirts
Selected Halsdukar
Iittala champagneglas
Fashion Union Bikinis
Cream Genomskinliga blusar
Brooklyn Supply Co. Byxor
JDY Vida byxor
Criminal Damage Jackor
Brooklyn Supply Co. Jeans
Name it Kjolar
Weekday Kjolar
JDY Långklänningar
River Island Festklänningar
Trendyol Aftonklänningar
JDY Shorts
William Baxter Skjortor
Y.A.S Stickade tröjor
Blåa Boxershorts
Levis Sandaler
Guess Höga sneakers
Gröna Sneakers
DAGMAR rea
Didriksons rea
Dr Martens rea