Reima rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Reima rea

Reima förser nya generationer barn med kvalitetskläder
Reima vill att barnen ska kunna röra sig och leka fritt, i alla förhållanden: solsken, regn, pölar, snö och is, sand och lera - och alltid på ett säkert och komfortabelt vis. Det är principen som vägleder dem i att utveckla alla deras produkter och det är grunden för deras kriterier för varumärket: kvalitet, funktionalitet, säkerhet, tillförlitlighet och innovation. Det verkliga testet av Reimas plagg utförs av världens mest uppriktiga och hänsynslösa testteam: barnen själva. Även om kläderna är mycket prisvärda för sin kvalité kan det ibland ändå vara dyrt för den med mindre medel. Men deras produkter är populära både på second-handmarknaden och på Reima rea - så håll ögonen öppna efter dessa. Hur Reima blev ett kvalitetsmärke i tiden
Reima föddes i krigstid - faktiskt under andra världskriget - när klädtillverkaren Pallo-Paita Ltd flyttades från Helsingfors till staden Kankaanpää, och därefter tillbaka till Helsingfors igen när kriget tog slut. Många av fabrikens anställda blev kvar i Kankaanpää och beslutade sig 1944 att starta tillverkning av arbetskläder för kvinnor. Vinterkläder från den finska armén - och överblivna amerikanska armétält - användes som råmaterial. Följande år hade man byggt en ny fabrik och verksamheten startade under namnet Kankama Ltd. Ganska snart blev barnkläder samt utomhus- och sportkläder fokus för produktionen. Det huvudsakliga målet var att utveckla industriellt tillverkade, prisvärda och samtidigt förstklassiga barnkläder - med ambitionen att kunna höja standarden på kläderna i fattiga efterkrigsfamiljer på landsbygden. Med andra ord, har de sett som sitt uppdrag att garantera att barn får vara bra klädda så de kan leva ett aktivt liv allt sedan 1944.

En hållbar och miljövänlig design som håller över tid
Miljömässigt är det vettigt att göra de gör sina produkter så hållbara som möjligt. Alla deras utvalda material testas för slitage i minst sex månader. De passerar noggranna laboratorietester innan de godkänns för produktion. Dessutom är varje produktionsomgång utsatt för slumpmässiga tester för att säkerställa hög kvalitet. Slutligen vill de alltid skapa tidlös design så att de alltid är gångbara oavsett vilka trender som drar förbi i modevärlden.

Reima har över 70 års erfarenhet av att designa funktionella barnkläder. Den finska klimatet och årstidernas växlingar definiera fortfarande deras produktutveckling. De designar kläder till alla väder och gör rolig utelek möjlig året runt. De utvecklar ständigt nya produkter och omarbeta sina klassiska mönster utifrån den feedback de får, för att göra kläderna ännu bättre och för att passa dagens krav

Reima är genuint stolta över sin finska design, vilket gör att deras produkter sticker ut från mängden. Eftersom de vill bli ännu skickligare på det de gör välkomnar de både beröm och kritik. Reima uppmanar sina kunder att kontakta dem med sin feedback och ser en stolthet i att ge dem chans att vara med om att påverka hur klädmärket utvecklas vidare genom årtiondena.

Reimas tankar om miljövänligt arbete
Att ta hand om nästa generation har alltid varit Reimas fokus. I hela deras verksamhet har de investerat i barns välfärd genom hållbara lösningar. Det är därför de erbjuder sina kunder valuta för pengarna genom att göra tillförlitliga och hållbara produkter av hög kvalitet.

Alla Reimas produkter är utvecklade och designade i Finland - i fabriken i Kankaanpää. Deras kläder och skor tillverkas i Fjärran Östern, främst i Kina, där de har två kvalitets-styrenheter som produkterna måste gå igenom. De vet ursprunget till alla sina produkter eftersom de övervakar och kontrollera hela produktionskedjan själva. I Kankaanpää genomför de noggranna användbarhets- och laboratorietester på alla nya produkter och material.

För att säkerställa hållbarheten - och öppenheten i deras tillverkningsprocess - har de blivit medlemmar i den internationella Compliance Initiative Business Social (BSCI), där målet är att garantera goda arbetsvillkor hos de internationella underleverantörerna. Denna organisation studerar och utvärderar fabrikernas verksamhet, för att säkerställa att arbetstider, anställningstrygghet och löner är på lämpliga nivåer samt att inget barnarbete eller tvångsarbete förekommer. En BSCI-utsedd neutral revisor intervjuar fabriksledning och utför slumpmässiga tester av arbetsvillkoren.

Reima ser det som sitt ansvar att se till att de fullt ut uppfyller alla lagar och regler i allt de gör, inklusive miljöfrågor, och de ställer samma krav på sina underleverantörer. Deras huvudsakliga ansvaret ligger i utveckling och design av sina produkter samt att ta hand om miljön - vilket de gör inom flera områden:

Vid användning
Noggrann utformning och materialval kan kraftigt minska miljöpåverkan vid tvätt- och vård av deras produkter. Främst uppnås detta genom att de använder smutsavvisande, lättskötta material som kräver minimala mängder vatten och tvättmedel. De är också angelägna om att ge information och råd för att hjälpa deras kunder att ta hand om sina kläder på det mest miljövänliga viset. Till exempel är det alltid klokt att reparera små revor eller slitna fläckar, i stället för att kasta bort annars användbara produkter. Många av deras återförsäljare erbjuder reservdelar gratis som man kan laga kläderna med. De kommer också att skicka patch material till deras kunder om de vill reparera sina kläder själva.

Efter användning
Regelbunden och organiserad insamling, återvinning och återanvändning av gamla produkter är på många sätt utmanande och kostsamt för klädindustrin. Men hållbara Reima-produkter uppnår ofta detta naturligt genom att de förs vidare från gamla användare till nya - bland vänner och släktingar eller som second-handförsäljning.

Reima rea
Att hitta en Reima rea är drömmen för många barnfamiljer. Då får man möjligheten att få ta på kläder av riktigt hög kvalité till riktigt låga priser. Även om Reima är populära även på second-handmarknaden innebär en Reima rea att man får riktigt bra kläder till riktigt låga priser. Kanske kan man till och med göra sig en förtjänst när barnen vuxit ur kläderna och man säljer dem vidare - enligt märkets miljövänliga ideal - på Blocket, Tradera eller någon annan kanal för second-handförsäljning.

Liknande sökningar
Reima Badbyxor
Reima Baddräkter
Reima Badkläder
Reima Strandkläder
Reima Byxor
Reima Underställ
Reima Jackor
Reima Dunjackor
Reima Skaljackor
Reima Vårjackor
Reima Vinterjackor
Reima overaller
Reima Regnbyxor
Reima Regnjackor
Reima Regnställ
Reima Strumpor
Reima Kängor
Reima Fodrade stövlar
Reima Gummistövlar
Reima Vinterstövlar
Blåa Runda solglasögon
AJ Morgan Runda solglasögon
Carl Mertens Kockknivar
Resteröds Badbyxor
Joelle Omlottblusar
Áhkká Byxor
Calvin Klein Leggings
Reclaimed Vintage Blommiga byxor
Samsoe & Samsoe Byxor
Dr Denim Högmidjade jeans