Rieker rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Rieker rea

Ett unikt skomärke med gamla traditioner
Rieker Grundades i Schwarzwald i södra Tyskland 1874 och producerade ursprungligen skor för rika medborgare i norra Italien. Företaget fick snart ett rykte om sig att hålla hög kvalitet och har därefter byggt sig i ett känt namn i hela Centraleuropa. Företaget har varit familjeägt i fem generationer och sitt engagemang för kvalitet och stil har de behållit genom åren.

I början av 1970-talet inrättades deras nya huvudkontor i Schweiz och produktionen flyttades från Europa. Idag sysselsätter Rieker runt 20 000 personer i tre stora fabriker, 16 grossistenheter och i egna produktionsenheter i östra Europa, Nordafrika och Vietnam. Rieker skor och accessoarer levereras till runt 9 000 oberoende återförsäljare, främst i Europa.

Det är framförallt Rieker antistress skor som de senaste åren skapat deras framgångar. Detta i kombination med hög integritet, unika konstruktioner och en flexibiliteten där de snabbt reagerar på modetrender. Rieker är ett av de skomärken på marknaden som skapar störst intresse i branschen när de släpper nya kollektioner. Och bland deras trogna kunder är en Rieker rea närmast att betrakta som julafton. Varumärket och filosofin
Riekers filosofi har alltid varit att inte bara erbjuda en bättre produkt – utan den bästa produkten. De producerar högkvalitativa fritidsprodukter som inte bara ser bra ut utan också ökar bärarens livsvärde. Under mindre välbärgade tider var Riekers produkter kända för sin långa livslängd – vilket gjorde skorna attraktiva. Man vill köpa ett par skor som höll så länge som möjligt, och var beredda att lägga denna engångssumma. I dagens konsumtionsdrivna marknad ser det annorlunda ut. Trender skiftar och moden ändras. Utan att ge avkall på den kvalité de alltid hållit ser Rieker också till att snabbt reagera på de modetrender som kvinnor och ungdomar vill ha.

Deras kvalitetstänkande har fått en annan funktion i denna stressiga och hetsiga tid. Ett par skor som skapar välmående och komfort stressar av kroppen och skänker högre livskvalitet för bäraren. I dag är inte livslängden prioriterad, utan vad konsumenten kan få ut av skorna för tillfället. Då är ett par Rieker en perfekt kombination av trendriktighet och ergonomisk fulländning. Denna kombination har gett märket en kultliknande status med många följare.

Skorna och den ergonomiska fulländningen
Rieker är inte bara dekorativa och fashionabla produkter - deras funktionella egenskaper erbjuder mycket mer än så. Varje sko innehåller deras speciella konstruktion och utnyttjar lätta och elastiska komponenter för att uppnå unika antistressfunktioner.

Dessa funktioner är:

• Minsta möjliga vikt.
• Optimal stötdämpning på varierande underlag.
• Maximal reflexibilitet – som de kallar barfotakänslan.
• En konstruktion som ger utrymme till områden där foten expanderar under dagen.

Rieker skiljer sig från de populära sportskorna på så sätt att utformningen av sportskor främst är till för för kortsiktiga, höga prestationer – snarare än långsiktigt välmående för hela kroppen. Rieker design siktar inte på att hjälpa dig att springa snabbt eller hoppa högt utan att du ska må bra under din vardag.

Bäraren av ett par Rieker
Varumärket riktar sig till kräsna män och kvinnor med en känsla av stil och komfort. Riekers skor är associerade med bra passform och en stötdämpning som ger avslappning för hela kroppen. Rieker har lyckats med konststycket att producera funktionella skor, i en modern och elegant design, som kan kombineras med alla klassiska outfits. Sätter man på sig par snygga stövlar från Rieker kan dessa kombineras med jeans och skjorta för herrar, eller kombineras med en sommarklänning och en av Riekers snygga väskor för damer. Oavsett vilka behov man har, kan man vara säker på optimal komfort och en snygg look med skor och väskor från Rieker.

Rieker - det chica och bekväma valet
Teamet bakom Rieker uppdaterar regelbundet sitt utbud så att de följer med – och i vissa fall leder - de aktuella trenderna. Rieker finns i många färger och mönster och kan kombineras med nästan alla outfits. Under många år var bekväma och ergonomiska skor likställt med ett par klumpiga och fula klossar som man inte ville bli sedd i under några omständigheter. Hellre genomlevde man smärta och kval och tryckte på sig ett par tortyrredskapsliknande skor – som var snygga. Rieker tillhör de skotillverkare som ansåg att man inte skulle behöva välja mellan stil och komfort. Ett par skor ska tillfredsställa både foten och ögat. Genom denna filosofi har de genom åren skapat kollektioner som skapat stort intresse i modevärlden och inspirerat många att skapa mer fotriktiga skor.

Rieker erövrar världen
Märkets känsla för trenden och mode, i kombination med deras snart 150-åriga erfarenhet av hantverket – gör dem till en stabil aktör på marknaden och har tagit ett stabilt grepp om sin nisch i modevärlden. Detta har också lätt till deras enorma framgångar som man märker bland annat på att man idag kan dem i 22 länder på fem kontinenter där - utöver Europa - Afrika och Asien är välrepresenterade. Men de har även butiker i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Ergonomi, välmående och Rieker rea
Under de senaste åren har medvetenhet om ergonomi och god arbetsmiljö ökat. I takt med att sjukskrivning från arbetsskador ökar har medveten ökats om att man måste förebygga dessa skador på olika sätt. Detta är något Rieker känt till länge och har skapat sina skor efter. Men nu när resten av samhället har börjat inse vikten av ett par skor som gör att du kan stå och gå i flera timmar utan att fötter och ben tar kål på dig, har försäljningen till just de yrkesgrupper som står och går mycket ökat. Idag kan man se många inom sjukvård och fabrik i ett par Rieker.

Eftersom detta inte är välbetalda yrken så förstår man att de vet att prioritera för att få det de verkligen mår bra av. Troligtvis ser man också många från dessa yrkesgrupper när det är dags för Rieker rea, då de då kan få tag på samma fantastiska skor, till ett mycket lägre pris. Men en Rieker rea är något för oss alla att hålla utkik efter, för får man chansen att komma över ett par sådana skor billigt – då ska man ta den.Liknande sökningar
Rieker Väskor
Rieker Ballerinaskor
Rieker Boots
Rieker skor
Rieker Kängor
Rieker Lågskor
Rieker Loafers
Rieker Slip-in skor
Rieker Sandaler
Rieker Sandaletter
Rieker Sneakers
Rieker Stövlar
Rieker Stövletter
New Era Kepsar
NA-KD Chiffongblusar
ONLY Knytblusar
ICHI Vida byxor
New Look Chinos
Nike Vida byxor
Gant Vinterjackor
Jack & Jones Bomberjackor
Juicy Couture Jackor
Gestuz Långärmade klänningar
Happy Holly Klänningar
mbyM Toppar & Tunikor
Prada Eau de parfum
Sachajuan Schampo
theBalm Smink
Loreal Foundation
Nouba Läppstift