Sail Racing rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Sail Racing rea

Vid framkanten av seglingsutrustning hittar man Sail Racing
Sail Racing är ett märke byggt av passion och kvalité, samt ett drivet behov av att skapa de produkter som ännu inte finns på marknaden, men som så förtvivlat behövs. Detta kräver en innovation och ett nytänkande och en drift att hela tiden tänka längre än andra tidigare gjort. Detta har företaget lyckats med år efter år, och det är också därför deras utrustning och kläder är mycket populära. Deras trogna kunder tar tacksamt emot varje ny kollektion och beger sig gärna på en Sail Racing rea för att hitta tidigare säsongers produkter – då de fortfarande ligger före det som finns i konkurrenternas innevarande kollektioner. Sail Racing - historien och passionen
Den 7 juli 1977 registrerades varumärket Sail Racing officiellt av en grupp entusiaster som delade en målmedveten strävan att skapa produkter som uppfyllde deras behov och förkroppsligade deras passion för segling.

Två decennier senare nylanserades varumärket med grundarnas ursprungliga känsla av meningsfullhet fortfarande fast förankrade i märket. Inspirerade av en livstid av seglingsupplevelser fastställde företaget att alla produkter med Sail Racing insignier på måste vara innovativa och funktionella för att möta de mest krävande seglares behov.

Under denna period av förnyelse på Sail Racing - i slutet av 1990 - infördes tekniska framsteg inom kläder och redskap för segling i långsammare takt jämfört med skidåkning eller bergsklättring. På den tiden var konkurrensen hård i dessa två branscher och uppmaningen till mer tekniska textilier och lösningar höll på att genomföras med en mycket större hastighet än inom segling. Men Sail Racing såg behovet som lika stort inom sitt område och påbörjade denna förändring där. Teamet bakom märket var ett sammansvetsat gäng av industridesigners, mönsterkonstruktörer och materialexperter. I deras testteam hade de erfarna seglare som var redo att prova allt som ingick i deras första provkollektion.

Essensen av hastighet
Ända från start har Sail Racing ansett att deras produkter måste möta upp den adrenalinkick och det skärpta och fokuserade sinne som en seglare på elitnivå ofta befinner sig i. Deras produkter måste vara optimerade för en seglare i hyper-fokusläge där målet är att komma först och vara snabbast. Denna känsla är inbäddad djupt i DNA hos företagets produktdesigners och testare. De skapar med seglare som tänjer de yttre gränserna för sin kompetens i åtanke. Man ska kunna driva sig själva och sina båtar framåt i halsbrytande hastigheter.

Kvalitet och innovation
Kulmen på företagets ansträngningar stavas makalös kvalitet och innovation. Alla Sail Racing produkter är sydda av högteknologiska tyger, designade i former och storlekar för att exakt passa sitt syfte. Varje produkt ska vara full av detaljer som visar upp de genomtänkta processer och talanger som hantverkare som producerar dem har.

Innan någon produkt – plagg eller redskap – kommer ut på marknaden, har det gjorts upprepade test under påfrestande förhållanden, i internationella hastighetsseglingstävlingar, genom företagets Sail Racing Test Team. Det eller genom att granskas under ansträngande månadslånga resor med företagets Antarktis Expedition Team. Genom att återkoppla till dessa team får företaget hjälp att hålla Sail Racing i spetsen av branschen. Alla Sail Racing jackor hittar du här.

Antarktis Expedition
I januari 2003 påbörjades en historisk, efterlängtad resa - med 11 erfarna seglare bestående av bland andra Magnus Olsson, Skip Novak, Hasse Bauer och Richard Brisius. Gruppen drevs av en önskan att göra en utmanande drömresa - till Antarktis. Efter ett helt år av planering lämnade teamet Ushuaia i Argentina, med förhoppning om att nå en destination som inte besökts på 100 år då en expedition - ledd av Otto Nordenskiöld – begav sig dit. Under den ödesdigra Nordeskiöldexpedition 1904 drabbades kaptenen och besättning av olika olyckor som strandsatte dem på tre olika platser. Utsatta för den grymma, obevekliga miljön på världens sydligaste kontinenten omkom majoriteten av besättningen av den extrema kylan.

På Snow Hill tvingades Nordenskiöld och fem besättningsmän stanna genom en lång vinter. Efter det kunde ett annat fartyg nå fram och hämta dem. De sex överlevande männen räddades slutligen av besättningen på Uruguay. Sedan dess har inget segelfartyg lyckats nå Snow Hill igen – förrän nu.

Den svenskledda expedition 2003 - som gick under namnet Antarktis Expedition - passerade genom Beaglekanalen, seglade runt Kap Horn och vidare ut på Södra oceanen i riktning mot Shetlandsöarna. Vid ankomsten upplevde de själva de vedermödor och riskfyllda förhållanden som Otto Nordenskiöld och hans män hade utstått ett århundrade tidigare. Lyckligtvis för medlemmar i Antarktisexpeditionen, kunde de segla tillbaka till Ushuaia utan missöde. Den stora skillnaden mellan Nordenskiölds team och Antarktisexpeditionen var kort och gott de första upplagorna av Sail Racings parkas avsedda för vinterbruk.

Sail Racings parkas för vinterbruk
De extrema förhållanden i Antarktis har visat sig vara mer än en lämplig testkammare för märkets isolerande, tekniska GORE-TEX plagg. 2004 - efter några smärre men nödvändiga justeringar av produkten - kunde de lansera den första produkten i Sail Antarctica Expedition kollektionen: The Glacier Bay Parka.

För att ytterligare öka företags kunskap om processer som krävs för att utveckla överlägsna kläder för vinterbruk, började de ett professionellt samarbete med befälhavaren för 2003 års Antarctic Expedition Team - Skip Novak. Med lång erfarenhet av nästan 20 års resor till Antarktis, bjöd Sail Racing Skip och hans besättning att bli medlemmar deras vår Sail Racing Test Team. Sedan dess förser teamet företaget med information om hur plaggen ytterligare kan förbättras i deras strävan att utveckla de förmodligen bästa plaggen på jorden för segling under hösten och vintern: Sail Antarctica Expedition kollektionen.

Sail Racing rea
Det är inte konstigt att Sail Racing är det mest attraktiva märket för seglare – framför allt för de som seglar under mer extrema förhållanden och vill hålla sig varma och samtidigt rörliga. Varje ny kollektion är mer anpassad till dessa förhållande – varför de mest inbitna seglarna med intresse möter nya kollektioner. Men även en Sail Racing rea är av stort intresse då märket genomgående håller en makalös kvalitet och komfort säsong efter säsong. Så på en Sail Racing rea kan du hitta plagg som mer än väl möter upp dina krävande behov som seglare under hårda förhållanden.Liknande sökningar
Sail Racing jackor
Sail Racing Dunjackor
Sail Racing Shorts
Sail Racing Tröjor
Sail Racing Hoodies
Sail Racing Pikétröjor
Sail Racing Polotröjor
Sail Racing T-shirts
Miyabi Köksknivar
Hilda Gardinstänger
Name it Badbyxor
Free People Vida byxor
Kappa Mjukisbyxor
Paper Dolls Vida byxor
Nike jackor
ICHI Skinny jeans
NA-KD Slim jeans
Y.A.S Volangkjolar
By Malina Långärmade klänningar
Miss Selfridge Shorts
Solid Shorts
Odd Molly koftor
Peak Performance T-shirts
Hugo Boss Kalsonger
Tweezerman Skönhet och hälsa
Narciso Rodriguez Eau de parfum
Beyoncé Parfym
FILA Sandaler
Books rea
By Malene Birger rea