Småfolk rea

Filter för

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Småfolk rea

Småfolk – stor variation och miljömedvetenhet
Småfolk är ett danskt klädmärke som startade i mitten av 2000-talet och snabbt blivit populärt bland alla småbarnsföräldrar (småfolksföräldrar?), då de ständigt producerar varierande och genomtänkta kläder för de små. Deras miljömedvetenhet är också en orsak till dess popularitet och fyra gånger om året presenterar de nya kollektioner till familjers glädje. En glädje nästan lika stor som när de annonserar en Småfolk rea. Samma kvalitativa kläder – men billigare. Småfolk i saga och i verklighet
Namnet Småfolk är ett gammalt skandinaviskt ord som betyder "små människor" eller "barn". Ordet har också använts för människoliknande väsen i sagor och folktro som exempel tomtar, dvärgar, di sma undar jordi, lilleputtar, leprechauner, vättar, pysslingar och annat oknytt. Lynne Reid Banks ”Indianen i skåpet” och Astrid Lindgrens ”Nils Karlsson-Pyssling” är exempel på dessa. Men i fallet av klädmärket Småfolk pratar man uteslutande om dessa små varelser som är barn.

Sagan om hur Småfolk kom till
Tana och Mikkel hade just tagit över sin nya sommarstuga – ett litet hus från 1890 - nära till både skog och hav. Medan de stod utanför på vägen och tittade på sitt nya paradis kom grannen Vagn förbi. Efter en liten stund såg Vagn ner i deras barnvagn och sa "så trevligt det är att ha småfolk i grannskapet". Pojken som låg i vagnen var Thore – som varit med i många av Småfolks kataloger genom åren.

Lite mer än ett år senare – efter mycket hårt arbete med sommarstuga och det nya klädmärket – skulle det få prövas på CIFF-mässan i Bella Center i Köpenhamn. Det skulle vara för mycket sagt att det genast blev en succé. Men vid mässans slut hade de fått tillräckligt med beställningar för att starta en liten produktion.

Expansion från vardagsrum till stor butik
I början var företagets huvudkontor ena änden av Tanas vardagsrum i ett gammalt hus i centrum av Holbæk. Eller ibland var det faktiskt inte bara ena änden av vardagsrummet, det var hela vardagsrummet - och en del av köket. När den första stora leveransen närmade sig stod det klart att Tanas vardagsrum inte kunde täcka behovet av utrymme. Därför flyttade de verksamheten till ett garage på 70 kvadratmeter. Det kändes först som gott om utrymme, men det var snart ockuperat av second hand kontorsmöbler och massor av kläder. I början av november 2005 kunde de första kläderna levererades till 25 butiker i främst Danmark.

I mars 2007 kunde Småfolk starta en liten konceptbutik i Holbæk i Danmark. Här kunde man se delar av Småfolks kollektion – och en hel del annat kul. 2009 flyttade butiken till större lokaler och kunde inhysa hela kollektionen.

Idag tillbringar sysselsätter småfolk 18 personer på heltid plus lite mer när det är mycket att göra. De levererar sina kläder till runt 500 trogna butiker – varav 20 i Sverige - som alla håller med om deras idé om vad bra barnkläder innebär. Och viktigast av allt – de har en trogen skara av föräldrar som köper Småfolks kläder, eftersom små människor har andra behov än de stora. Småfolks anställda består i huvudsak av utbildade inom textilindustrin, men de har också ett glasblåseri, en lärare, en ingenjör och en hund (som kanske dock inte bidrar så mycket i själva produktionen, utan mer skänker inspiration och motion).

Produkter som genomgår ständig förnyelse
Småfolks produkter är baserade på ständig förnyelse, på att vara lite annorlunda och på en vision om att leverera en bra produkt. Märket har fyra kollektioner årligen - och varje gång med en hel del nya stilar, så det är aldrig mer än 10 veckor mellan man kan hitta något nytt och intressant från Småfolk i butikerna. Småfolks kläder är alltid i glada färger, i bästa kvalitet och 85% av kollektionerna och 100 % av barnkollektionerna är Oeko-Tex certifierade. Småfolks kollektioner passar ihop med varandra, trots att de ständigt varierar sig. Så kläderna kan alltid blandas med olika säsonger och olika färger. Så genomtänkt är det.

Vad är Oeko-Tex?
Oeko-Tex är din garanti för att kläderna dina barn bär inte innehåller eller avger skadliga ämnen. Det betyder att du har möjlighet att klä ditt barn med gott samvete. För att erhålla Oeko-Tex etiketten måste produkten uppfylla ett antal krav. Kraven ställs så att man antingen måste minimera mängder av varje kemikalie som frigörs - eller inte avge någon mängd alls. Oeko-Tex-stiftelsen reglerar kontinuerligt kraven så att de går i linje med den mest uppdaterade kunskapen om skadliga kemikalier och textilproduktion som finns.

Allt material som används i produktionen måste följa Oeko-Texs Standard 100. Kraven i denna standard är inte bara relaterade till textil och garn, utan även tryck, motiv och tillbehör. Kraven är hårda för textilier - som kommer i direkt kontakt med huden - och är som hårdast mot plagg för spädbarn och småbarn upp till 3 års ålder.

Nedan är exempel på kontrollerade ämnen:

• Formaldehyd
• Kemiska redidues
• Bekämpningsmedel (mot skadedjur, ogräs och mikroorganismer) samt avlövningsmedel.
• Fenoler PCP (pentaklorfenol) och TeCP (tetrachlorphenol), som används som konserveringsmedel, samt OPP (ortofenylfenol) och de organiska konserveringsmedel och bekämpningsmedlena TBT (tributyltenn), TPhT (trifenyltenn) och DBT (dibutyltenn).
• Tungmetallerna krom, kobolt, nickel, koppar, kadmium, antimon, arsenik, bly och kvicksilver.
• Speciella färgämnen; azo pigment och aminer - som misstänks vara cancerframkallande.
• Ftalater (mjukgörare i plast).
• Asbestfibrer

Eftersom ingen av dessa ämnen får finnas i kläderna får tillverkarna heller inte använda dem i sin produktion. Oeko-Tex certifikat är alltså inte bara bra för våra barn, utan också snäll mot miljön. Oeko-Tex är en internationell standard som erkänts i många länder. Tillverkarna är föremål för regelkontroller, som är din garanti för att fabrikens ord om miljömedvetenhet inte bara är något som sägs i marknadsföringssyfte.

Småfolk rea
Ett plagg från Småfolk är lite av en skatt, oavsett om den tillhör den senaste kollektionen eller är flera år gammal. Nog för att den senaste kollektionen alltid innehåller en massa spännande nyheter, men kommer du över en Småfolk rea så kan du vara säker på att du får bära hem en massa skatter.

Liknande sökningar
Carvela Väskor
Fissler Stekpannor
French Connection Långärmade blusar
Odd Molly Spetsblusar
Chiara Forthi Vida byxor
DAGMAR Byxor
South Beach Byxor
Selected Omlottkjolar
Vesper Omlottkjolar
NLY Sammetsklänningar
MANGO Linnen
Mamalicious Tröjor
Elizabeth Arden Skönhet och hälsa
Lily Lolo Ögonskuggor
Pepe Jeans Boots
Agnes Cecilia Sandaler
Levis Badtofflor
Apair Sandaletter
Reebok Sneakers
tamaris Sneakers
Birkenstock rea
By Malene Birger rea
By Malina rea
Calvin Klein rea
DAGMAR rea
Dyson rea
Ganni rea
Gucci rea
Ida Sjöstedt rea
Kappa rea