Filter för Vinglas

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Orrefors vinglas

Orrefors – tradition och skönhet i ett

Orrefors har producerat förstklassiga bruksglas och konstglas i kristall sedan 1898. Det är ett svenskt företag med anor vars innovativa och kreativa formgivare har skapat de vackraste kreationerna.

Namnet Orrefors förknippas med tradition, elegans och tidlöshet. Idag är det 8 av 15 Michelinkrogar som har valt att servera sina måltider och drycker i Orrefors glas och serviser. Inför Nobelprisets 90 – årsjubileum fick Orrefors en fantastisk uppgift. Nämligen att skapa en ny glasserie åt stiftelsen.

Även Volvo valde Orrefors till sin partner i samband med en av deras billanseringar. Företaget designade en mittkonsoll i kristallglas. Resultatet? Perfekt, så klart. Orrefors historia är lång och fylld med framgångar. Deras serier är varierade, vackra och belönade både i Sverige och internationellt.

Orrefors och deras fantastiska vinglas

Orrefors tillverkar mängder med olika serier anpassade till livets alla högtider. Oavsett om du avnjuter en konjak till kaffet, tar en öl till en schnitzel eller dricker vatten till maten så har Orrefors skapat det perfekta glaset åt dig.  Deras serier visar hur vacker kristall kan vara. Vinglas är och har alltid varit ett av företagets främsta kollektionsmål vilket resulterat i ett flertal serier för just vin. Morberg, Metropol, More Mature, Merlot, Intermezzo, Amor Vincit Omnia och Difference Crisp är bara några exempel på vad du kan hitta bland Orrefors vinglas.
Vill du skapa en oförglömlig middagsbjudning bör du även kombinera kristallglasen med Orrefors tallrikar och ljusstakar.

Vin - en smak för livet med Orrefors

Både fransmännen och italienarna anser att man inte kan leva utan vin. Rätt har dem. Vin har det druckits sedan forna tider och det har skänkt människorna njutning och glädje i många, många år. Ett vin som odlats med omsorg och är gjort av de bästa vindruvorna är något man intar till en god måltid och helst i eleganta vinglas. Vem är bäst på att skapa eleganta vinglas om inte Orrefors? Deras tidlösa design och skandinaviska enkelhet passar inte bara oss svenskar utan kan väl rymmas även på fransmännens och italienarnas middagsbord där vinet är en välkommen gäst. Att laga en italiensk lasagne eller en fransk osso buco och bjuda på ett glas rött till det kan lätt föra dig närmare varmare ställen med riktigt utsökt mat. Prova! Ha även vackra Orrefors vinglas till så har du dukat för en middag du sällan glömmer.

Rött, vitt eller rosé

När man pratar vin brukar man nämna i de allra flesta fall 3 sorter – rött, vitt eller rosé. Visserligen finns det vissa trender som blandar ihop dem tre i strävan efter att skapa mer spännande vinsmaker men vi håller oss till det klassiska.

Orrefors vinglas är anpassade till varje vinsort. Divine Rödvin och Divine Vitvin är med lite fylligare former jämfört med Intermezzo kollektionen vars design är lite strävare. Merlot Vitt känns väldigt klassisk likt Morberg kollektionen för vita viner. Ser man glaset så vet man direkt att det är vitt som ska fyllas på.

Är du ute efter något alldeles speciellt kan du titta på Nobelkollektionen som utmärker sig med sina annorlunda färger och utseende. För rosén har vi Sense Allround Wine. Alla Orrefors vinglas passar perfekt.

Liknande sökningar
Orrefors Carat
Orrefors More
Orrefors Champagneglas
Orrefors Highballglas
Orrefors ölglas
Orrefors Rödvinsglas
Orrefors Snapsglas
Orrefors Vattenglas
Orrefors Vitvinsglas
Orrefors Whiskyglas
Orrefors vaser
Pieces Hattar
Kosta Boda Champagneglas
Sunny Rullgardiner
Gröna Baddräkter
Saint Tropez Långärmade blusar
VILA Långärmade blusar
Nudie Jeans Chinos
Barbour International Jackor
Diesel Slim jeans
MANGO Kjolar
Motel Kjolar
VILA Volangkjolar
Glamorous Maxiklänningar
Name it Overaller
Hollister Skjortor
Lacoste Tröjor
Nuxe Dagkräm
Lancome Primer
Blåa Loafers