Filter för Vaser

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Iittala vaser

Iittala – den lilla byn som gav namn åt det världskända glasbruket

Det internationellt erkända varumärket Iittala härstammar från ett glasbruk i en liten stad i södra Finland. Hos Iittala gavs glasexperterna fria händer att skapa nya och innovativa designserier som blev ett signum för verksamheten och som än idag ligger till grund för de föremål som produceras under Iittalas flagg. En oerhört viktig person avseende Iittalas utveckling var en designer som hette Alvar Aalto. Den design han skapade under 30-talet är fortfarande gångbar än idag och hans skapelse, Savoyvasen, är förknippad med allt som är signifikant för Iittala; progressiv utformning, renhet och tidlös, elegant glaskonst. Varumärkets stora framgångar började ju med Iittalavasen och det har också i mångt och mycket förblivit varumärkets själ och hjärta in i modern tid.

Iittala vaser - när du vill att din inredning ska tala för sig själv

Ibland är det roligt att förändra och uppdatera hemmet. Det behöver inte vara någonting stort som läggs till eller dras ifrån, ofta handlar det om små detaljer som kan skapa en ny helhet. Det kan vara en färgstark ny kudde i glänsande material, en mjuk pläd som läggs till eller en vacker Iittalavas på hallbordet som blir det första du ser när du kommer hem efter jobbet. En vas är ett lätt sätt att förändra känslan i ett rum vare sig du väljer att fylla den med blomsterprakt eller du låter vasen glänsa som den är i sin enkelhet. Med Iittalas hjälp är det lätt att skapa lite elegans och flärd i ditt hem som kan krydda samvaron både till vardags och fest.

En klassisk vas i modern tappning

Iittalas melodi är att producera klassiska föremål efter väl beprövade designmallar, men också att jobba med föremål i ny och modern tappning. Sortimentet av Iittala vaser är brett och alla produkter är slående vackra. Den klassiska Alvar Aalto Savoy formen samsas med kubformade eller cylinderformade vasvarianter i smaragdgrönt, rostrött, benvitt, tranbär och skiraste himmelsblått – vad du än söker så kan du hitta det hos Iittala.  Det finns höga och låga varianter med olika bredd och textur, men gemensamt för alla Iittala vaser är att linjerna är enkla och stilrena i sin utformning. Vi ser en banbrytande glaskonst som strävar efter att utmana rådande ideal; vacker för ögat, men också funktionell och praktisk till sin utformning. 

Förändra mycket med små medel

En Iittala vas skänker omedelbart ditt hem en doft av tidlös flärd, elegans och stil. Det är ett lätt sätt att uppdatera inredningen inför festen, men kan även göra sitt för att lysa upp vardagen. Din hall eller salong får sig ett rejält ansiktslyft av en vacker Iittalavas som lyser i tranbärsrött och ditt köksbord piggas lätt upp med en vas i smaragdgrönt som strålar i kvällssolen när du äntligen kommer hem från jobbet på fredagen efter en lång arbetsvecka. Vare sig du bjuder familj och vänner till fest eller väljer att spendera helgen i ditt eget goda sällskap så ger en Iittalavas dig den där lilla extra guldkanten som kan förgylla din dag.

Liknande sökningar
Iittala essence
Iittala teema
Iittala Bestickset
Iittala Kaffeskedar
Iittala champagneglas
Iittala ölglas
Iittala Rödvinsglas
Iittala Vattenglas
Iittala vinglas
Iittala Vitvinsglas
Iittala Glasskålar
Iittala Serveringsskålar
Iittala Assietter
Iittala Djupa tallrikar
Orrefors vaser
Iittala Kökshanddukar
Hugo Boss Väskor
Victorinox Filéknivar
Ida Sjöstedt Genomskinliga blusar
JDY Kortärmade blusar
French Connection Kappor
Pimkie Jeansjackor
Soaked in Luxury Volangkjolar
Girl In Mind Skjortklänningar
French Connection Koftor
Heart & Dagger Hoodies
NLY Polotröjor
Vita BHs
Magic Trosor
Rimmel Eyeliner