Bomberjackor

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Bomberjackor

Snygg och varm i en bomberjacka

Jackan känd som bomberjacka är ett ytterplagg som sitter åt i midjan, ofta med elastiskt band eller brett resår. Slutet på ärmarna brukar också sitta åt. Denna modell gör att tyget på jackan blusar sig bak på ryggen. Den brukar också ha rymliga fickor på utsidan eller på insidan av fodret, vilket gör den väldigt praktisk att ha på sig för att slippa dra på handväska. Förr i tiden hade endast piloter bomberjackor, men nu är de tillgängliga för hela mänskligheten och speciellt omtyckt av ungdomen. Den är bekväm och snygg att ha på sig, därför den blir snabbt favorit jackan att ha på sig ute, både för män som för kvinnor.


Lite historia om bomberjackan
Bomberjackans historia började på flygplatsen. Den brukade användas av piloter, bl.a. stridspiloter i USA. Den bars i neutrala färger som grönt, svart eller blått och hade ett foder i starkt orange för att kunna vändas ut och in när piloterna behövde kunna synas på långt håll. Därför är militärgröna bomberjackor med orange foder den typiska versionen av jackan.

På senare tid så anpassades denna modell även för motorcyklister. Man tillverkade en bomberjacka i skinn som skulle skydda mot vind och regn, som skulle vara bra om en olycka på vägen skulle ske. Efter att Olivia Newton-John visades i slutscenen på filmen Grease med en tuff bomberjacka i skinn så skapades modet för den feminina delen också. Nu för tiden har man bomberjackor i alla material, färger och mönster, så att alla personer kan njuta av en bomberjacka i sin egen personliga stil.

Modemedveten och praktisk

Du kan lätt kombinera din bomberjacka med nästan vad som helst! Modet bevisar att man kan använda den till jeans lika lätt som till en minikjol och till och men till klänning. Män kan använda den till det de alltid använder, byxor och andra byxor. Det ända man ska göra är att välja rätt material och färg. Med lite varmare material och tätt foder passar bomberjackan utmärkt som en chick höstjacka. Du kan även välja en tunnare och lättare för att använda som skaljacka på våren eller kall sommar. En del vinterjackor följer bomberjackans modell med den puffiga ryggen och allt, men insidan är riktigt skön och varm! I princip kan det inte gå fel med en bomberjacka. Är du dessutom pilot, ja då kan du verkligen behöva den!Liknande sökningar
Object Collectors Item Väskor
Freya Bikinis
ICHI Blusar
Ivyrevel Byxor
Mennace Jeansjackor
Only & Sons Kappor
William Baxter Jeansjackor
Blend She Skinny jeans
FREDDY Skinny jeans
Ilse Jacobsen Omlottkjolar
MANGO Midikjolar
Glamorous Spetsklänningar
Ralph Lauren Omlottklänningar
Influence Tröjor
Jacqueline de Yong T-shirts
Hollister Underkläder
Paul Mitchell Hårvax
Nuxe Dagkräm
Loreal Hudvård
NLY Boots
Adidas rea
Áhkká rea
ASOS rea
Bershka rea
Brave Soul rea
Didriksons rea
French Connection rea
Jack & Jones rea
Levi's rea
Name it rea