Tiger of Sweden jeans

Filter för Jeans

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Tiger of Sweden jeans

Tiger of Sweden – ett företag med svenska anor

Tiger of Sweden grundades i Uddevalla redan år 1903. Det var Marcus Schwartzman och Hjalmar Nordström som startade firman under namnet Schwartzman & Nordström. 
Något som det nya företaget Schwartzman & Nordström utmärkte sig med var att de erbjöd sina tjänster direkt i kundernas hem. Detta gjorde att kunderna snabbare och enklare fick sina kostymer. Deras handlingssätt var väldigt innovativ för sin tid, något som bidrog till firmans framgång.

I över 100 år har Tiger of Sweden tillverkat kollektioner i syfte att klä både män och kvinnor i en stil som är både vacker och respektabel.

Förutom Tiger of Sweden jeans hittar du också mycket välsydda kostymer för både damer och herrar. Varumärkets signatur präglas av enkla linjer i kombination med ett lite mer udda utseende som väcker uppmärksamhet med sin stilfullhet och simpla elegans.

Idag har Tiger of Sweden butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. De är alla placerade i NK:s Gallerier. Självklart kan du även handla utvalda klädesplagg på nätet om du föredrar det.

Välj formen som passar dig

Tiger of Sweden jeans har en unik stil, likt varumärkets övriga kollektioner. För killarna är det raka jeans med klassisk design som gäller. Inga extra ornament här; endast enkla, rena former i mörkblått eller svart. Diskret, snyggt och manligt helt enkelt. Vissa av jeansen tenderar att vara av en lite kortare modell så att man ser mer av skon, vilket är gjort på ett såpass smakfullt sätt att det inte stör.

För tjejerna är det tights som gäller. De är lika enkla, snygga och raka som killarnas byxor, men Tiger of Sweden satsar i sina senaste damkollektioner endast på tights. Det kan ju kännas något begränsande, särskilt om man inte trivs i tights, men å andra sidan går det att hitta jeans bland de lite äldre kollektionerna som inte är lika tighta. Det viktigaste är att välja ett par jeans som passar både dig och din kropp.

Överlag är Tiger of Sweden jeans inte varumärkets fokus då de främst koncentrerar sig på att designa kostymer och passande accessoarer.

Mer än bara jeans

Som sagt är Tiger of Sweden mycket mer än bara jeans. Företaget började med att sy lite mer officiella kläder, något som de hållit fast vid. Deras blusar, byxor och klänningar garanterar en succé både på jobbet och på finare tillställningar. Varumärkets speciella stil gör att kläderna passar att bäras vid olika tillfällen.
När det kommer till herrkollektionerna kan man i princip säga samma sak - kostymer, skjortor och blazers som piffar upp ens utseende. Männen kan kliva in på ett möte eller gå på ett cocktailparty klädda i Tiger of Sweden.

Färgerna är mestadels i den mörka skalan, och kombineras väl med ljusare blusar och skjortor.
Förutom kläder tillverkar företaget skärp, hattar, väskor, skor, plånböcker, halsdukar, slipsar och underkläder. Med andra ord kan du handla allt från Tiger of Sweden och njuta av dess elegans.

Liknande sökningar
ASOS Högmidjade jeans
ASOS Raka jeans
ASOS Skinny jeans
ASOS Slim jeans
ASOS Slitna jeans
G-Star jeans
Jack & Jones Lågmidjade jeans
Jack & Jones Skinny jeans
Jack & Jones Slim jeans
Jack & Jones Slitna jeans
Jack & Jones Stretch jeans
Levis Högmidjade jeans
Levis Skinny jeans
Levis Slim jeans
ONLY Högmidjade jeans
Replay Skinny jeans
Stradivarius Högmidjade jeans
Topshop Högmidjade jeans
Weekday Högmidjade jeans
ASOS Jeansklänningar
Levis Bälten
Fiskars Brödknivar
ASOS Glittriga byxor
Joelle Byxor
JDY Jackor
Brave Soul Jeans
Monki Slitna jeans
Wrangler Jeans
ASOS Balklänningar
Champion Klänningar