Byxkjolar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Byxkjolar

Byxkjol är ett skönt alternativ till kjolen


En byxkjol är precis vad det låter som – en slags byxa som ser ut som en kjol. Idén är att man inte ska märka att byxkjolen har ben, utan man ska tolka dess utseende som en vanlig kjol. En byxkjol är oftast väldigt vid i benen för att kunna infria denna idé och når oftast till knäet på bäraren. Därför är byxkjolen oftast använd under vår- och sommarmånaderna, eftersom byxkjolen är som allra snyggast när man inte har på sig strumpbyxor eller tights till.

Ett oerhört bekvämt plagg

Till skillnad från många andra typer av kjolar är byxkjolen en väldigt avslappnad modell, till skillnad från till exempel en paljettkjol eller en volangkjol. Midjan på byxkjolen är aldrig särskilt tight, utan är gjord för att man ska kunna ha ett snyggt skärp till. Man kan ha sin byxkjol till en lätt sommartopp eller en skjorta, och allra finast är det om man har en sandal till. Eftersom byxkjolen kommer från japanskt mode från början är det fint att hålla kvar vid det lite och har överdelar i satin eller liknande till sin byxkjol – det skapar en snygg kontrast mot byxkjolens mer traditionella bomullstyg. 

Kan varieras i evighet

Det fina med byxkjolen är att man kan känna sig bekväm och snygg i den vilken kroppsform man än har. Den avslappnande modellen gör att man har stor rörelsefrihet, så det är bra att tänka på att inte köpa en för liten storlek när man shoppar en byxkjol, den ska vara lite stor i passformen. Till skillnad från en plisserad kjol, som är ganska lätt i materialet, kan byxkjolen ofta ha lite mer stadga och falla snyggt, även om man såklart inte kan ha en underkjol på sig undertill. Detta är ett smidigt plagg att ha på sig, och det är enkelt både att klä upp och tona ner intrycket av den med några enkla accessoarer. Byxkjolen är vanligast gjord i bomull, men det finns också varianter i konsttyg och mocka.Liknande sökningar
Guess Plånböcker
Joelle Prickiga blusar
Liquorish Blusar
Röda Blusar
Ellesse Jackor
VERO MODA Stentvättade jeans
ASOS Peplumkjolar
Noisy May Minikjolar
Puma Kjolar
TFNC Paljettkjolar
VILA Minikjolar
ICHI Chiffongklänningar
Jaded London Klänningar
Svea Toppar & Tunikor
ICHI Cardigans
Pimkie T-shirts
Kari Traa BHs
Melissa Ballerinaskor
Reima Sneakers
Saucony Träningsskor
ASOS rea
daisy street rea
Glamorous rea
ICHI rea
Levi's rea
Missguided rea
Miss Selfridge rea
Monki rea
NA-KD rea
New Look rea