Knästrumpor

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Knästrumpor

Knästrumpor för tankarna till 60-talet

Knästrumpor har funnits genom århundraden, och burits av både män och kvinnor. De har både varit högsta mode och en praktisk detalj för att inte frysa, men den har alltid funnits med i våra garderober. I och med minikjolens intåg på 1960-talet blev det väldigt moderiktigt att ha på sig ett par knästrumpor, vilket gjorde att tillverkningen av knästrumpor i mängder av nya färger och mönster kom igång rejält, något som har fortsatt ända in till idag. Det finns både knästrumpor gjorda av nylon och de lite tjockare gjorda av bomull eller till och med ull, det beror lite på vilken typ av knästrumpa det är.

Ull till vintern och nylon till våren

Som sagt finns det ganska många användningsområden för knästrumpor, antingen kan de användas som en slags kortare strumpbyxa, och tillverkas då i tunn, hudfärgad nylon. Man kan också ha dem antingen som ett fashion statement eller som ett extra skydd mot kyla, då är det vanligare att strumpan är lite tjockare och gjord i ett naturmaterial som ull. Det är de tjockare strumporna som har mönster och olika färger, så att de ska kunna kombineras med resten av kläderna. De är såklart inte lika tjocka som raggsockor och heller inte lika praktiska som stödstrumpor, men de fungerar fint för vilken vanlig arbets- eller skoldag som helst.

Frossa i mönster

Något som har blivit väldigt trendigt är att matcha ett par färgade strumpor till en annars ganska nedtonad outfit. Det är snyggt att ha ett par mönstrade knästrumpor i svartvitt och en mörkblå eller röd klänning, det drar fokus till benen och får dem att se lite längre ut. Till skillnad från ankelstrumpor förlänger knästrumporna alltså benen, och framhäver strumpan som plagg istället för att vara bara en praktisk accessoar. Kika in på alla de vanliga butikerna och kolla vad de har för utbud när det kommer till knästrumpor och utforma sedan en outfit utifrån de du hittar, det kommer garanterat bli en look som drar blickarna till sig.Liknande sökningar
Sisley Väskor
Cream Omlottblusar
How to Kiss a Frog Volangblusar
VERO MODA Genomskinliga blusar
Reclaimed Vintage Rutiga byxor
Happy Holly Jeans
Girl In Mind Kjolar
Missguided Jeanskjolar
Weekday Jeanskjolar
Girl In Mind Spetsklänningar
New Look Långklänningar
QED London Långklänningar
Zizzi Klänningar
ASOS Hoodies
Swegmark BHs
Anastasia Highlighter
Pür Läppstift
Silver Street Chelsea boots
Timberland Kängor
Áhkká Sandaler
Adidas rea
Brave Soul rea
Calvin Klein rea
CelaVi rea
Ellesse rea
Geggamoja rea
Happy Socks rea
Hugo Boss rea
Levi's rea
MABS rea