Aftershave

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Aftershave

Aftershave: Skapa ett bestående minne

”Med stetsonhatt, sidenkravatt, och blanka skor och gabardinkostym

Av gubbens stoft finns bara kvar en manlig doft av Aqua Vera herrparfym.”

Så sjöng Hasse och Tage i sin låt Stetsonhatt om livets gilla gång. Än idag väcker doften av rakvatten upp minnen om gamla älskade familjemedlemmar som avslutat sin mödosamma jordevandring. Men produkten är inte slut – snarare tvärtom. Även om den gamla klassikern Aqua Vera inte längre tillverkas, finns det desto fler märken som erbjuds till publiken, så att du kan hitta en doft som klär dig.

Parfymen som skyddar din hud

Aftershave är en sorts herrparfym med hög alkoholhalt. Doften är ganska svag jämfört med eau de parfum eller eau de toilette, och dess huvudsakliga funktion är att skydda huden från infektioner efter en rakning genom sin antiseptiska verkan på småsår som kan ha uppstått. Därför kallas produkten även rakvatten på svenska. Ett bra rakvatten ska kännas avsvalkande på skinnet och återfukta och lugna huden efter den utslitning som daglig rakning utgör, och lösningen innehåller därför utöver doftämnen även mentol, etanol och kamfer. Trots detta används produkten oftast bara som parfym, och valet av doftkombinationen är ett viktigt inslag i den personliga dagliga hygienen.

En komplett samling

Variera dofter precis som du gör med kläder: välj dem efter sammanhang. Vissa parfymer med lätta, uppiggande dofter (som citrusnoter) passar bäst på sommaren, medan andra tyngre dofter (kryddiga, orientaliska noter) gör sig bäst under vinterhalvåret. Alternera även parfymen enligt dina planer för dagen: det funkar bäst att använda en parfym till arbetet, en annan till vardags och en tredje till kvällens aktiviteter. Populäre aftershaves för män finns från kända varumärken som Calvin Klein, Davidoff och Giorgio Armani. Eller varför inte testa något spännande från Sergio Tacchini eller Rituals som har flera härliga serier av aftershaves. Gå inte alltför löst på parfymvalet – kolla upp vilken doftfamilj dina favoriter tillhör, och välj gärna din nya aftershave i liknande noter. På så sätt gör du doften till din, och kan skapa nya, bestående minnen hos de du älskar.Liknande sökningar
Acqua di Parma Aftershave
Versace Aftershave
Ralph Lauren Ryggsäckar
Speedo Baddräkter
ASOS Ärmlösa blusar
DAGMAR Vida byxor
Harry Brown Byxor
Make Way Vida byxor
FREDDY Jeans
La Redoute Jumpsuits
Gröna Jumpsuits
daisy street Midikjolar
Dr Denim Jeanskjolar
Fashion Union Spetsklänningar
Nike Klänningar
Stradivarius Omlottklänningar
B Young Tröjor
Guess Polotröjor
NA-KD Koftor
NLY Trosor
Matrix Hårprodukter
Pür Läppglans
Acqua di Parma rea
American Crew rea
Biotherm rea
Clarins rea
Davidoff rea
Giorgio Armani rea
HUGO BOSS rea
Issey Miyake rea