Eau de cologne

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Eau de cologne

Eau de Cologne: Skapa ett gott intryck

Doftvärlden kan vid första ögonkastet verka ganska obegriplig. Du vill lukta gott, därför ska du köpa en parfym. Men nu står du där och glor på rad efter rad av små intressant utformade flasker med okänt innehåll på vilka det står saker som eau de toilette (toalettvatten?), eau de cologne (va?) eller eau de parfum (nåja, det låter i alla fall lite bekant). Vilken ska du välja?

Dofter delas upp i olika kategorier beroende på hur koncentrerade de är. Eau de parfum innehåller till exempel 15 – 20 % doftämnen som är utspädda med alkohol. Eau de toilette är lite mer utspädd med sina 7 – 14 %, medan eau de cologne är budgetalternativet: 3 – 7 % doftämnen. Det skapar en ganska svag men ändå behaglig doft, perfekt för dig som vill skapa ett gott intryck som inte verkar alltför ansträngt.

”Vatten från Köln”

Upphovsmannen för eau de cologne hette Giovanni Maria Farina – han skapade en väldoftande kombination av alkohol, olja och diverse örtextrakt som blev namngivet efter hans hemstad Köln i Tyskland. Receptet blev snart populärt, och idag finns otaliga varianter av eau de cologne tillgängliga. De vanligaste eteriska oljor som används i tillverkningen av eau de cologne är citron-, rosmarin-, neroli-, lavendel-, och bergamottolja. Hemligheten i receptet är att lagra varan under en lång period, så att de olika doftämnen kan ”smaka av sig”.

Dofter som del av din personliga hygien

En komplett garderob innehåller åtminstone 3 olika parfymer: en för vardagen, en för kvällens aktiviteter och en för mer formella tillställningar, som ett viktigt möte. För eleganta tillställningar är det bra att ha en god parfym till hands, men till dagligt bruk kanske du vill välja en lugnande eau de cologne som får dig att känna dig tillfreds och bereder dina sinnen för nya upplevelser. För det är just det som parfym i alla sina former är: en väldigt personlig upplevelse.Liknande sökningar
Didriksons Mössor
Helly Hansen Ryggsäckar
Zone Denmark Badrumsmattor
color kids Strandkläder
Cream Genomskinliga blusar
Object Collectors Item Blusar
Part Two Chiffongblusar
Weekday Mjukisbyxor
Gianni Feraud Jackor
ASOS Jeggings
New Look Stentvättade jeans
Missguided Jumpsuits
Missguided Skjortklänningar
Noppies Klänningar
Brave Soul Tröjor
By Malene Birger Tröjor
Gabba Tröjor
Kenzo Espadriller
Truffle Collection Sneakers
Reima Stövlar
Acqua di Parma rea
Baldessarini rea
Bvlgari rea
Clinique rea
Gucci rea
James Bond rea
Tabac rea
Yves Saint Laurent rea
Adidas rea
Boomerang rea