Eau de parfum

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Eau de parfum

Eau de parfum: En upplevelse

Du ska på en dejt. Du har tagit på din finaste outfit och stylat håret noggrant. Du vill ju vara så attraktiv som möjligt denna kväll, men du vet innerst inne att du mest gör det för dig själv. Sist av allt tar du fram den där eau de parfum-flaskan som du nyligen skaffat och du längtat så efter att få använda. Du sprayar lite i håret och på hudens pulspunkter, och känner först en nästan överväldigande frisk doft av blommor och frukt. Denna avdunstar dock snabbt, och kvar sitter en mildare naturdoft. Nu är du klar, och stiger självsäkert ut genom dörren. Det här ska bli en kväll att minnas.

Symfonin i flaskan

Parfymvärlden har sitt eget språk. Samma doft får olika namn beroende på hur koncentrerad den är, och bör appliceras på olika sätt. Body mist är friska och lätta dofter som passar varma sommardagar. Parfum är den tätaste koncentrationen av dofter, och bör endast appliceras på hudens pulspunkter. Eau de parfum (lit. parfymvatten) heter den mildare koncentrationen av denna doft, och kan sprayas på kläder och hår för ett varande intryck. Precis som parfum, består eau de parfum av tre olika ackord: friska och starka toppnoter, milda och runda mellannoter, och varande basnoter som utgör parfymens huvudtema. Hela upplevelsen tar flera timmar, och du kan träna upp dina sinnen för att känna igen så många som möjligt av de upp till 200 olika dofterna som ingår i din nya parfym.

En doft som passar dig

Alla har vi olika upplevelser av dofter, och parfymer doftar olika på alla. För att veta hur en parfym kommer att kännas på just dig måste du pröva den – hud har olika pH-värden och dessa reagerar med parfymer på olika sätt. Annorlunda nyanser skapas, och det är just därför som parfym är en sådan personlig upplevelse. Skaffa gärna ett set provflaskor när du ska välja din nya parfym – och investera i en högkvalitativ eau de parfum som får alla att obemärkt andas djupare varje gång du går förbi. För män rekommenderar vi ett besök på vår sida om aftershave där du hittar både kända märken och aftershaves på rea.

 Liknande sökningar
Desigual klänningar
Calvin Klein t-shirts
Kalsonger från Björn Borg
Ariana Grande rea
Britney Spears rea
Burberry rea
Bvlgari rea
Calvin Klein rea
Chloé rea
Clean rea