Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Lusmedel

Lusmedel – din räddare mot lössen

Löss är inget trevligt ämne att prata om men det är alltid bra att vara informerad om hur man kan få dem och mest av allt på vilket sätt man blir av dem. Löss är grågula i färgen och attackerar oftast barnen. De hittas i hårbotten med hjälp av speciella kammar med sträva tänder som kommer åt lössen. Ett bra råd är att kamma håret över ett vitt papper för att kunna se om lössen trillar ned. Innan du påbörjar en vidare behandling måste du alltså konstatera att du eller ditt barn drabbats av löss. Hittar du sådana under kamningen ska du behandla håret med lusmedel. Det är den effektivaste metoden för att bli av med problemet. 

Börja med lusmedel direkt

Lusmedel måste användas direkt efter att man konstaterat att man fått löss då de sprids snabbt och väntar man så är risken stor att problemet förvärras. Lusmedlet appliceras i hårbotten på den smittade. Läkemedlet fungerar som kvavmedel. Efter appliceringen behöver man vänta en stund. Hur länge väntetiden är beror på produkten. Därefter tvättas håret av med schampo. Ett gott råd är att alltid kamma håret med luskammar! De mjuka hårborstarna fungerar tyvärr inte i detta fall.

Se upp för myterna

När det kommer till löss finns det några myter som man ska akta sig för. Löss beror inte på dålig hygien, de trivs faktiskt väldigt bra i rent hår. Löss kan inte hoppa från huvud till huvud, de sprids i hårbotten och det är just där lusmedlet ska appliceras för att bli av med smittan. Använd gärna lusförebyggande schampo eller spray då de gör håret oattraktivt för lössen.

Lusmedel hittar du lättast på Apoteket. Det är där du även kan få professionell hjälp om du undrar över vilken produkt som skulle passa bäst. Linicin brukar vara den som oftast rekommenderas.Liknande sökningar
Villeroy & Boch Assietter
Filippa K Blusar
JDY Kortärmade blusar
mbyM Långärmade blusar
Pimkie Långärmade blusar
Zizzi Blusar
CHEAP MONDAY Stretch jeans
MANGO Kavajer
Tom Tailor Kavajer
B Young Kjolar
Influence Långärmade klänningar
Guess Shorts
Hollister Linnen
2NDDAY Stickade tröjor
Brave Soul Tröjor
Farah T-shirts
VILA Cardigans
Weekday T-shirts
Maria Nila Hårprodukter
Gerard Cosmetics Läppstift
Birkenstock rea
Canada Goose rea
Dr Martens rea
Ecco rea
Eton rea
Gant rea
Georg Jensen rea
Gina Tricot rea
G-Star rea
HOPE rea