Papiljotter

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Papiljotter

Papiljotter – mer än en tantlook

Ordet papiljotter härstammar från franskans papillote. Begreppet står egentligen för små rullar vars användning är att styla håret genom att locka det. För att få den slutliga touchen på frisyren kombineras papiljotterna oftast med en hårfön eller hårtork.

Förr i tiden bestod papiljotter av pappers- eller skinnbitar som såg ut som sammanfallande rullar. Idag är de oftast gjorda av plast.

Det roliga med konceptet är att det i många fall förknippas med tanter i någon form av rosa klädsel som går runt med papiljotter i håret, sminkar sig eller ännu värre – dammsuger. Sanningen är att papiljotterna ger tjejer en utmärkt möjlighet till att locka håret utan att skada det. Det är en gammal metod som lockar det annars raka håret.

Det goda alternativet till locktången

Är det så att du gärna vill forma håret i lockar eller vågor men vill helst inte skada det genom att använda exempelvis locktång, så kan du prova detta klassiska redskap. Idag hittar man papiljotter oftast under namnet hårspolar och de finns i många storlekar som lockar håret till din önskade frisyr.

Håret rullas enkelt och snabbt runt hårspolarna och på så sätt får du vackra vågor eller lockar.

Finslipa effekten med hårspray

För att kunna använda dig av papiljotter eller hårspolar måste ditt hår vara åtminstone axellång för att kunna rullas runt redskapet. Så har du kort hår kan du tyvärr inte ha någon användning av dem. För att hålla lockarna på plats bör du använda dig av hårspray eller hårmousse som ger den sista touchen för den perfekta håruppsättningen.

Idag kan man handla papiljotter och hårspolar enkelt på nätet men de går även att köpas i stora kosmetikkedjor som KICKS. H&M har en egen avdelning för sminkprodukter och deras mjuka hårspolar säljs till ett förmånligt pris.Liknande sökningar
NA-KD Kortärmade blusar
Threadbare Mjukisbyxor
Weekday Vida byxor
Adidas Underställ
Converse Jackor
Gianni Feraud Jackor
ASOS Stretch jeans
Name it Jeans
ONLY Raka jeans
Gula Kjolar
Filippa K Tröjor
Gröna BHs
LEGO Friends
Police Parfym
Poze Hairextensions Hårförlängning
Superfruit Kosttillskott
Elizabeth Arden Concealer
Jack & Jones Låga sneakers
Tommy Hilfiger Stövlar
Adidas Vandringsskor
Bare Minerals rea
By Malene Birger rea
Calvin Klein rea
Converse rea
Desigual rea
Eton rea
Kari Traa rea
Kenzo rea
Maria Åkerberg rea
Molton Brown rea