Rakknivar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Rakknivar

Gå lite oldschool i din rakning med rakkniv

Det är många svartvita filmer som har med en herre i undertröja och hängande hängslen i full fart med att raka av sig stubben med en knivskarp rakkniv, det finns också många scener från film och TV där vi ser karaktärer i klassiska salonger där barberaren fixar till skägget med rakkniv och raklödder. Det fanns en period där rakapparater nästan helt tagit över och rakkniven hade blivit en slags symbol för sentimentalitet och gammalmodigt, men faktum är att ju fler män som har skägg, desto fler män har gått tillbaka till att använda den klassiska kniven istället för moderna rakhyvlar.


Få in tekniken

Det du måste ha i baktanken är att när du använder en rakkniv finns det en större chans att du river dig eller skär dig, särskilt om du inte har fått in rätta tekniken. Ta ett par minuter och kolla upp hur du kommer närmast huden med din rakkniv, kolla in ett klipp eller två på Youtube för att hitta vilken metod som fungerar bäst, och öva sedan lite försiktigt på dig själv tills du förfinat din teknik. Det som är så bra med rakkniven är att man kan få mer precisa konturer på sitt skägg, eftersom man har större kontroll på vad kniven skär om man jämför med användandet av rakblad. Tar du dig tiden att lära dig använda en rakkniv kommer du nog aldrig gå tillbaka till moderna metoder igen.

Viktigt att vårda huden efteråt

Det som är bra med rakkniven är att den inte sliter lika mycket på huden som ett rakblad gör, eftersom kniven är skarpare och skär av hårstråna direkt utan att dra med dem, som ett lite oslipat rakblad kan göra. Använder du en rakkniv är det viktigt att ha en bra aftershave och aftershave balm som kan mjuka upp huden och förhindra rodnader efter att du rakat. Var noga med att slipa din rakkniv regelbundet och ta hand om den så att den inte har damm eller rost på sig, då kommer du ha nytta av den i årtionden framöver.Liknande sökningar
Áhkká Byxor
Tommy Hilfiger Kappor
Tommy Hilfiger Vårjackor
Jack & Jones Kavajer
BUBBLEROOM Midiklänningar
Glamorous Långärmade klänningar
ONLY Skjortklänningar
UNIQUE21 Klänningar
VERO MODA Skjortklänningar
Calvin Klein Shorts
ASOS Hotpants
Pepe Jeans Skjortor
Y.A.S Skjortor
Michael Kors Tröjor
Selected Femme Stickade tröjor
Studio Total Tröjor
OPI Smink
FÄRG Ögonskuggor
Truffle Collection Sandaler
Raid Tofflor
Barbour rea
Boomerang rea
Busnel rea
By Malina rea
Dirty Linen rea
Georg Jensen rea
Ida Sjöstedt rea
Ilse Jacobsen rea
Kenzo rea
MANGO rea