Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Mascara

Mascarans spännande historia

År 1913 lyckades den engelska kemisten T. L. Williams att skapa en revolutionsartad produkt bestående av kolpulver blandat med bland annat vaselin. Produkten var menad för hans syster Mabel och skulle fungera som ögonfransförlängare som dessutom skulle tillföra mer volym och styrka åt fransarna. Så föddes den moderna mascaran som vi använder än idag. William började sälja artikeln först via postorder som vidare växte till att bli ett av världens största kosmetikföretag – Maybelline.

Mascaran är en av sminkvärldens mest populära produkter. Den används för att måla ögonfransarna för att få dem att se längre, tjockare och vackrare ut. Ögat ser därmed öppnare ut och hela ansiktet får ett piggare uttryck.

Drömfransar och vackra ögon med mascara

Mascaran är en måste-ha-i-sminkväskan produkt. Artikeln delar första plats i popularitet bland sminkprodukterna tillsammans med läppstiftet och ögonskuggan. Mascaran kan få dina ögonfransar att se både längre, fylligare och snyggare ut. Idag finns det även möjlighet till att sola och bada med vattentät mascara som inte rinner och kladdar. Dagens borstar formar fransarna utan att klumpa och du kan få den perfekta looken på bara ett par minuter. Mascaran tvättas av enkelt med en bomullstuss och en rengöringslotion.

Har du inte riktigt råd med dyrare varumärken som Helena Rubinstein och Lancôme är det en bra idé att titta genom L'Oréal, Max Factor och Maybellines utbud.

Rätt borste för önskad effekt

Visst känns det ibland som att mascarans borste är viktigare än mascaran själv. Känslan är rätt. Med den rätta borsten får du exakt det resultat du strävar efter. En tjockare borste gör fransarna fylligare och tillför mer volym medan en tätare, mindre borste ger en mer naturligt look. Gummiborstarna är något som introducerats på marknaden de senaste åren. Den smala artikeln tillför längd och separerar fransarna så du får ett Twiggy utseende.

 Liknande sökningar
Bare Minerals Mascara
By Terry Mascara
Clarins Mascara
Clinique mascara
E.l.f Mascara
Helena Rubinstein Mascara
IDUN Minerals Mascara
IsaDora Mascara
Jane Iredale Mascara
Lancome Mascara
Loreal Mascara
Lumene Mascara
Max Factor Mascara
Maybelline Mascara
NYX Mascara
Rimmel Mascara
Sensai Mascara
Shiseido Mascara
Sisley Mascara
Wet N Wild Mascara
Lexington Bordstabletter
Gerbera Assietter
MTD Åkgräsklippare
Calvin Klein Badbyxor
Birkenstock Badtofflor
mbyM Blusar
Pimkie Ärmlösa blusar
FILA Vida byxor
Glamorous Jeansjackor
ONLY Raka jeans