Sminkborstar

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Sminkborstar

Sminkborstar – nödvändigaste sminkaccessoaren

Sminkborstarna används för att applicera olika sminkprodukter. Överlag finns det en särskild borste för varje sminkartikel som hjälper dig att applicera den på rätt sätt. Det finns två typer av borstar man kan välja mellan – syntetiska och naturliga. De syntetiska består av nylon men kan även tillverkas av andra syntetiska fibrer och fungerar bäst för flytande krämer och sminkprodukter såsom foundation eller concealer. En naturlig makeup borste är oftast tillverkad av djurhår och passar väl till pulversmink som exempelvis puder eller ögonskugga.

Borstarna du inte kan utan

Med tanke på att det finns borstar anpassade till varje sminkprodukt kan man lätt fråga sig ifall det är nödvändigt att äga alla sorter. Svaret på den frågan är nej. Ett praktiskt urval vore att välja borsten till sminket du använder dig mest av. Ifall du är en stolt ägare av många sminkartiklar räcker det gott och väl att införskaffa sig puderborste, foundationborste, concealerborste och en bra blender till din ögonskugga. Nätet erbjuder detaljerade och praktiska guider som innehåller både bilder på olika sminkborstar samt förklaringar vad dessa används till. Onekligen ett bra hjälpmedel när man vill hitta rätt i produktdjungeln.

Rengöring en gång i veckan

Sminkborstar säljs i de flesta kosmetikkedjorna. Några varumärken med stort utbud är Isadora, Sigma, Real Techniques och E.l.f. Budgetvarianterna kan hittas bland KICKS och H&Ms egna produkter. 

Något man kanske glömmer är att sminkborstar behöver rengöras. En gång i veckan räcker för att ta bort gammalt smink och smuts som sätter sig i dem. Återanvändning av borsten utan någon rengöring kan orsaka acne och dålig hy. Borstarna tvättas lättast med tvål eller milt schampo. Först och främst ska de tvättas i vatten. Skubba dem med tvål tills de ser ut som nya. Skölj alltid därefter och låt dem torka innan användning. En guldregel är att aldrig blötlägga borstarna. Gör du det misstaget är risken stor till att vattnet kommer in i handtaget och borsten blir förstörd.

 Liknande sökningar
Ralph Lauren väskor
Kavat Nymölla
Kavat sandaler
Anastasia rea
Babyliss rea
Bare Minerals rea
Beautyblender rea
By Terry rea
Estelle & Thild rea
IDUN Minerals rea