Ballerinaskor

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Ballerinaskor

Ballerinaskor har flyttat dansskorna in i modet

Ballerinaskor är en avstickare från balettskor, och de har sparat många av dessas kännetecken, bland annat den platta sulan och den öppna designen. Det finns idag ballerinaskor överallt, eftersom de är både bekväma och snygga. Modellen har funnits sedan 1500-talet, och det har funnits flera perioder i historien där ballerinaskor var av högsta mode både bland damer och herrar. Efter det att klackskor kom på 1600-talet blev ballerinaskor lite mindre populära, men kom tillbaka efter det att Marie Antoinette hade på sig klackar när hon kom till giljotinen. Därefter var ballerinaskorna tillbaka, även om de inte blev superpopulära förrän på 1950-talet igen.

Audrey Hepburn visar vägen

Istället för att ha pumps, sandaler eller kilklackar på sig valde Audrey Hepburn tillsammans med sin stylist att ta på sig ett par ballerinaskor i filmen Funny Face. Filmen hade premiär 1957 och blev otroligt populär, inte minst för sitt snygga mode. Inte nog med att Audrey hade ballerinaskor på sig, hon matchade dem dessutom med ett par tighta jeans i stuprörsmodell, något som var väldigt framåtdrivande och avgörande för att denna typ av byxa skulle bli en stapel i mångas garderob. Efter detta fick ballerinaskorna ett uppsving, och de började produceras i en mängd olika modeller.

En enkel sko att matcha och bära

Ballerinaskor är i grunden gjorda för att vara bekväma och funktionella, de formar sig efter ens fot på ett sätt som vare sig sandaletter, tygskor eller platåskor gör. De är också enkla att matcha med plaggen i garderoben, eftersom de ofta är ganska diskreta och drar inte fokus från kläderna. Det finns många fina ballerinaskor i pastellfärger, som smälter samman med resten av outfitten utan problem. Det kan vara smart att investera i ett par lite enklare ballerinaskor att ha med i väskan på en utekväll, så att man på natten kan dra av sig sina stilettklackar och ersätta dem med ett par mjuka ballerinaskor för resan hem.
 Liknande sökningar
Blåa Ballerinaskor
Agnes Cecilia Ballerinaskor
butterfly twists Ballerinaskor
Carvela Ballerinaskor
Clarks Ballerinaskor
Duffy Ballerinaskor
Dune Ballerinaskor
Gabor Ballerinaskor
London Rebel Ballerinaskor
Melissa Ballerinaskor
New Look Ballerinaskor
Park Lane Ballerinaskor
primigi Ballerinaskor
tamaris Ballerinaskor
Truffle Collection Ballerinaskor
Vagabond Ballerinaskor
Röda Ballerinaskor
Rosa Ballerinaskor
Svarta Ballerinaskor
Vita Ballerinaskor
Karl Lagerfeld Axelremsväskor
Luigi Bormioli Vinglas
Free People Långärmade blusar
Armani Byxor
Canada Goose Vårjackor
FILA Vårjackor
Noisy May Slim jeans
Gina Tricot Jeanskjolar
Billabong Klänningar
BUBBLEROOM Maxiklänningar