Dr.Martens chelsea boots

Filter för Chelsea boots

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Dr.Martens chelsea boots

Dr. Martens och Chelseabootsens historia

Det brittiska sko- och klädmärket Dr Martens grundades år 1947 i Tyskland av Dr. Maertens. Den ursprungliga idén var att tillverka bekvämare kängor som man kunde använda även om man till exempel skadat foten. Skorna lanserades i England år 1960. Det var då varumärkets stavning ändrades från Dr. Maertens till Dr. Martens. I England blev kängorna en symbol för arbetarklassen. Idag tillverkar inte Dr Martens enbart kängor, utan även andra typer av skor. Företagets Chelseaboots utmärker sig med sin klassiska design och snygga form.

Chelseabootsen skapades ursprungligen av drottning Victorias skomakare i mitten av 1800-talet. Med andra ord har vi en riktig gamling bland skorna. Ingen hade nog trott att de så många år efter dess uppfinnande fortfarande skulle vara en sko som används flitigt.

Dess tidlösa och klassiska design är kanske en av orsakerna som bidragit till dess popularitet.  Chelseabootsen är lågklackade och passar både till byxor och kjol.

Fashionboots

Dr. Martens kängor förknippas överlag med punkrörelsen och Englands arbetarklass. Man kan inte säga detsamma för Dr. Martens Chelseaboots. De är eleganta och passar väldigt bra
till enkla plagg med rena linjer. Kostym eller striktare klänning kompletteras väl med ett par Dr. Martens Chelseaboots.

Samtidigt är de riktigt snygga till ett par vanliga jeans och vit skjorta. Denna look passar bra i vardagen när man ska till jobbet eller ska bara ut och ta en fika.
Känner man för göra något mer vågat kan man alltid köra Chelseaboots till något helt annorlunda såsom ett par vita byxor och en snygg T-shirt. Tänk dig Dr. Martens Chelseaboots i svart eller brunt läder till en sådan outfit. Hade inte alla vänt sig om för att ta en närmare titt?

För tjejerna gäller kanske lite andra regler. Chelseabootsen passar bra till en enkel, rak svart kjol men även till en längre klänning som man kanske har på jobbet. Är du däremot riktigt finklädd och ska på en elegant fest är det nog inte dessa skor du ska ha på dig, utan kanske pumps eller högklackat.

Från J. Sparkes–Hall till Dr. Martens

Det var en man vid namn J. Sparkes-Hall som först designade Chelseabootsen, och han tog patent på dem år 1851. Som vi tidigare nämnt bars dessa skor av ingen mindre än drottning Victoria själv. Enligt J. Sparkes-Hall själv bar hon ett par under sina dagliga promenader. 
På 1960-talet var det de oförglömliga The Beatles som hade Chelseaboots på sig och trenden återupptogs då med full fart. Idag tillverkar både Dr. Martens och andra företag olika varianter av skomodellen. Man kan hitta både billigare och mer exklusiva sådana hos diverse märken. Med andra ord kan de flesta unna sig ett par Chelseaboots och använda dem till det som känns bäst beroende på ens egen stil och utseende.

Liknande sökningar
Dr Martens Väskor
Dr Martens Axelremsväskor
Dr Martens Portföljer
Dr Martens Boots
Dr Martens Ankelboots
Dr Martens Skor
Dr Martens Finskor
Dr Martens Lågskor
Dr Martens Platåskor
Dr Martens Sandaler
Dr Martens Träningsskor
Nattiot Barnmattor
Esprit Långärmade blusar
Missguided Blommiga blusar
BUBBLEROOM Kappor
Jacqueline de Yong Jackor
Reebok Jackor
Scotch & Soda Slim jeans
AllSaints Minikjolar
FreeQuent Klänningar
Miss Selfridge Skjortklänningar
Vans Shorts
Brave Soul Skjortor
BUBBLEROOM Tröjor
JDY Stickade tröjor
Noisy May Tröjor
Revlon Schampo
Dermalogica Peeling
Gula Träskor
Vagabond Ankelboots