Mary Janes

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Mary Janes

Mary Janes är hämtad direkt från seriernas värld


Mary Janes är en amerikansk skomodell som fått sitt namn efter en karaktär i den tecknade serien Buster Brown. Detta är de skor man ser när man tittar i gamla fotoalbum på hur barn kläddes på tidigt 1900-tal, de är rejäla med en eller två remmar över foten, sitter ordentligt och är lite klumpiga. Trots detta har Mary Janes lyckats hålla sig kvar i modet in till våra dagar, eftersom det är en sko som definitivt har retro-vibbar, något som blivit oerhört populärt i och med den renässans vi sett inom second hand kläder de senaste åren. Mary Janes är definitivt en bekväm sko, trots sitt något trubbiga utseende.


Började som unisex men är nu damskor

När Mary Janes först lanserades riktade sig reklamen både till pojkar och till flickor. Det var alltså en sko endast gjord för barn, och alla barn hade dem. De var spridda över många olika samhällsklasser, även om de som var lite dyrare såklart var gjorda i lyxigare material och därför var skönare att ha på sig. Detta var och är finskor, som passar bra på uppklädda fester och event. Det är också en sko som förändrats över åren, och numera kan man hitta Mary Janes som är som pumps fast med en rem, och de liknar även moderna lågskor, fast med öppen design.

Matcha med klänning eller skjorta

Mary Janes gör intrycket av att vara en ganska ordentlig sko, något som späs på om man har den tillsammans med en snygg, välstrykt skjorta och en plisserad kjol. Det kan vara en rolig kontrast att plocka fram ett par Mary Janes om man annars oftast har en mer modern sko, som kilklackar, stilettklackar eller ballerinaskor. Det är en väldigt bekväm sko att ha på sig, den har inte så hög klack och är designad till att vara fotriktig. Det finns fortfarande Mary Janes att köpa till barn, men det finns också många fina modeller för vuxna, så länge man är villig att leta lite.Liknande sökningar
Pilgrim Halsdukar
ALDO Axelremsväskor
Dr Martens Axelremsväskor
Nike Plånböcker
Hasta Veckbandslängder
Desigual Jackor
French Connection Kappor
Lyle & Scott Vinterjackor
Saint Tropez Kappor
Wrangler Jackor
Pieces Jeans
Maison Scotch Klänningar
Samsoe & Samsoe Omlottklänningar
Bershka Myskläder
Gula Skjortor
Replay Linnen
Maybelline Rouge
Aigle Boots
Blåa Pumps
Gula Stövlar
Agnes Cecilia rea
ALDO rea
Apair rea
Bianco rea
Carvela rea
Clarks rea
Duffy rea
Ecco rea
Francesco Milano rea
Glamorous rea