Sneakers

Endast på Rea

* Priset kan ha förändrats sedan den senaste uppdateringen. Vi hämtar priser från våra samarbetspartners minst 1 gång / dygn.

Sneakers

Sneakers firar 200 år

Sneakers har faktiskt funnits sedan 1800-talet och är en av de mest populära skomodellerna idag. Det är, till skillnad från träningsskor, en sko som inte bara är gjord för att vara funktionell, men också för att vara moderiktig. Sneakers har alltid varit lite kaxiga skor att ha på sig eftersom de är kopplade till flera politiska rörelser. De har inga klackar, och skiljer sig därför rejält mot till exempel pumps, kilklackar och boots.

Materialet är grejen

Det som framför allt avgör om en sko ingår i sneakers-familjen eller inte är materialet den är gjord av. En klassisk sneaker måste ha en sula gjord i antingen gummi eller ett annat syntetiskt material, medan ovansidan av skon ska vara i antingen läder eller kanvas, vilket är ett grövre tyg. Det ska vara bekväma skor att ha på sig, och de ska också kunna användas som fritidssko utan att man ska få vare sig skav eller ont i fötterna. Samtidigt är det ett fashion statement att ha på sig sneakers, särskilt nu när modet har dragit tillbaka skon in i rampljuset. Sneakers finns i modeller av många av de största tillverkarna, som Puma, Adidas och Converse.

Visa din identitet

Sneakers har alltid varit en sko som satt bäraren i en viss grupp. Sedan hip-hopen uppfanns på 1970-talet har sneakers alltid varit en del av uniformen hos både fans och artister. Det har också varit vanligt att ha på sig sneakers som ett motstånd till de mindre fotriktiga klackskorna, och därför har sneakers också kommit tillbaka i modet flera gånger om, speciellt på 1990-talet och nu. Sneakers är populära eftersom de både är snygga och bekväma, de finns i många olika färger och är alltid formade till att kunna användas alla dagar i veckan utan att man ska känna sig obekväm. Vill man ta ut svängarna lite finns det sneakers med platåsula, men vanligast är att det är en ganska platt modell med bara sina snygga detaljer på ovansidan som utmärkande. Det finns också blinkande skor som sorteras in som sneakers.
 Liknande sökningar
Sneakers från Adidas
Adidas Canvas sneakers
Adidas Höga sneakers
Adidas Skinnsneakers
Agnes Cecilia Skinnsneakers
Converse Canvas sneakers
Converse Höga sneakers
Converse Skinnsneakers
Ecco Skinnsneakers
Gant Skinnsneakers
Hummel Höga sneakers
Lacoste Skinnsneakers
Nike Höga sneakers
Reebok Skinnsneakers
Studio Total Skinnsneakers
Superga Canvas sneakers
Timberland Höga sneakers
Vagabond Skinnsneakers
Vans Canvas sneakers
Vans Höga sneakers
Adidas Ryggsäckar
Vans Väskor
Champion Bikinis
South Beach Bikinis
AX Paris Långärmade blusar
Monki Byxor
Studio Total Kostymbyxor
Rosa Fleecetröjor
Lee Stretch jeans
Tommy Hilfiger Slitna jeans